Trap beitsen

Trap beitsen

Houten trap behandelen met Osmo

Hardwax-Olie Original

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Uitstraling: Wet-look (kleurloos)

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

4 Glansgraden

5 Inhoudsmaten

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Een houten trap beitsen? Gebruik Osmo voor een langdurige bescherming en een mooie uitstraling. Alle Osmo producten zijn gebaseerd op een natuurlijke olie en was combinatie. Bovendien zijn de producten na droging niet schadelijk voor mens dier en plant.

Een houten trap beitsen, verven of lakken?

Beitsen, lakken en verven zijn eigenlijk drie woorden die hetzelfde betekenen. Deze woorden zijn andere woorden voor het behandelen van een houten trap. Een trap behandelen kan met verschillende Osmo producten. De producten geven allen een andere uitstraling. Hieronder beschrijven wij de verschillende opties voor het behandelen van trappen.

Voordelen Osmo Hardwax-Olie Original

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Beschermt tegen vocht en vuil
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Ook geschikt voor kinderspeelgoed

Benodigdheden voor het beitsen van houten trappen

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Houtvuller

Osmo Houtvuller

Vanaf 14,95

Vanaf 14,95
Selecteer eerst alle opties

Houten trap behandelen

Een houten trap behandelen kan met vele verschillende producten van Osmo. Hieronder leggen wij uit welke producten je kunt gebruiken voor het behandelen van een houten trap.

Hardwax-Olie Original

De Osmo Hardwax-Olie Original Kleurloos is een op olie en was gebaseerd product, dit zorgt na behandeling voor een beschermend oppervlak. De uitstraling die de houtentrap hierdoor krijgt is zeer natuurlijk, het product benadrukt namelijk de kleur van het hout. Door de onbehandelde of kaal geschuurde trap nat te maken krijgt u een indruk van de uitstraling na behandeling met de Hardwax-Olie. De Hardwax-Olie is geschikt voor alle zachte houtsoorten zoals: eiken, vuren, beuken en grenen.

Osmo Hardwax-Olie Natural 3041

De Osmo Hardwax-Olie Effect Natural 3041 zorgt op lichte houtsoorten, zoals eiken en vuren voor een onbehandelde uitstraling. Wanneer hout geschuurd is heeft het vaak een lichtere kleur dan wanneer het behandeld is. Om deze lichte kleur te behouden is de Osmo Hardwax-Olie 3041 ontwikkeld. Het product bevat een klein aandeel witpigment in het product. Dit zorgt ervoor dat wanneer het hout behandeld is met de Effect Natural het niet donkerder van kleur wordt.

Osmo Hardwax-Olie Farbig

De Osmo Hardwax-Olie Farbig is ideaal voor de gelijkmatig gekleurde bescherming van houten trappen, zoals eiken, essen en beuken. De Hardwax-Olie Farbig is een op natuurlijke oliën en wassen gebaseerd product, dit zorgt na behandeling voor een beschermend oppervlak. Na behandeling is het onschadelijk voor mens, dier en plant. Net als alle andere producten van Osmo.

Osmo Olie Beits

De Osmo Olie-Beits is ideaal voor het creëren van een (white) wash effect of een dekkend effect. Ook is het mogelijk om naast wit, andere kleuren te gebruiken zoals bijvoorbeeld een grey wash. Deze Olie-Beits kan als een transparante of intensieve kleuren primer gebruikt worden.

Hardhouten trap beitsen

Hardhouten trap beitsen

Ook hardhouten trappen kunnen worden behandeld met Osmo. Hardhout heeft als eigenschap dat het vettiger is van zichzelf en daardoor soms moeilijk een behandeling kan opnemen. Hierdoor heeft Osmo een speciaal product ontwikkeld voor tropische hardhoutsoorten: de Osmo Blanke Was. Deze kleurloze behandeling bevat minder aandeel was, waardoor het beter kan hechten op hardhoutsoorten. De kleurloze Blanke Was verdiept de kleur van het hout. De behandeling kleurt het hout alsof het nat gemaakt is.

Houten trap verven

Naast transparante kleuren is het ook mogelijk om een dekkende uitstraling te creëren door de houten trap te verven. Het verven van een houten trap kan met de Osmo Decorwas Creativ. Hier kan je bijvoorbeeld kiezen voor een dekkend zwarte uitstraling of juist een dekkend witte uitstraling.

 

Trap Beitsen kleuren

Kleurvoorbeelden op eikenhout.

Osmo 2k Houtolie 6100 op Eiken

Kleurloos

Hardwax-Olie Original

Osmo Effect-Natural 3041 op Eiken

3041 Natural

Hardwax-Olie Effect

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3072 op Eiken

3072 Amber

Hardwax-Olie

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3075 op Eiken

3075 Zwart

Hardwax-Olie

Osmo Olie-Beits 3512 1 laag op eiken

3512 Zilvergrijs

Olie-Beits

Osmo Olie-Beits 3564 1 laag op eiken

3564 Tabak

Olie-Beits

Osmo Decorwas 3188 2 lagen op Eiken

3188 Wit

Decorwas Creativ

Osmo Decorwas 3169 2 lagen op Eiken

3169 Zwart

Decorwas Creativ

Houten trap al behandeld?

Is uw houten trap al behandeld, maar wilt u de trap graag behandelen met Osmo? Dan is het verstandig om de trap eerst kaal te schuren. Eerst met korrel 40, dan met korrel 80 en eindigen met korrel 120. Dit zorgt ervoor dat de Osmo goed kan worden opgenomen in het hout. De Osmo moet namelijk de hechting aangaan met het hout. Na het kaal schuren en het verwijderen van de schuurstof met de stofzuiger kan de trap worden behandeld met een Osmo product naar keuze.

Producten voor het beitsen van houten trappen

Osmo Hardwax-Olie Anti-Slip alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Anti-Slip

Vanaf 63,95

Vanaf 63,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Effect

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 46,95

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...