Osmo Sachet Testverpakking Sample
Osmo Sachet Testverpakking Sample
Osmo Sachet Testverpakking Sample
Osmo Sachet Testverpakking Sample
veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

Geschikt voor kinderspeelgoed volgens DIN EN 71.3

bescherming

Bestand tegen vocht en vuil

Bijvoorbeeld tegen koffie, water en wijn

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke grondstoffen

Voordelen Hardwax-Olie Original Sachet

  • Ideaal voor het testen van de kleur/uitstraling
  • U kunt een test maken van circa 20cm bij 20cm
  • Bevat een hoeveelheid van 5ml
  • Testverpakkingen passen door de brievenbus, u hoeft niet thuis te zijn
  • De producten zijn ready-to-use

Beschrijving

Hardwax-Olie Original Testverpakking

De Osmo Hardwax-Olie Original Kleurloos is een op olie en was gebaseerd product, dit zorgt na behandeling voor een beschermend oppervlak. De uitstraling die de houten vloer hierdoor krijgt is zeer natuurlijk, het product benadrukt namelijk de kleur van het hout. Door het onbehandelde hout nat te maken krijgt u een indruk van de uitstraling na behandeling met de Hardwax-Olie. Na behandeling met dit product wordt een permanente wet-look gecreëerd. Dit geldt wanneer alleen de Hardwax-Olie Original kleurloos wordt gebruikt. Wanneer u eerst een kleur aanbrengt en daarna een kleurloze laag op het hout wordt er geen wet-look effect gecreëerd.

De combinatie van was en olie voor houten vloeren is ook uitermate geschikt voor houten meubels. Na behandeling met deze Osmo Hardwaxolie Original is het oppervlak beschermt tegen allerlei vloeistoffen zoals: water, bier en cola. Een ander voordeel van het behandelen met dit product is dat het plaatselijk bij te werken is, bovendien is het na droging niet schadelijk voor mens, dier en plant. Geschikt voor de volgende houtsoorten: eiken, beuken, esdoorn, berk, beuken, essen, lariks en nog vele andere houtsoorten. Kijk bij het kopje documenten of uw houtsoort ook geschikt is om te behandelen met de Hardwax-Olie. Er zijn vier varianten van de Hardwax-Olie Original, glanzend, zijdemat, semi-mat en mat.

Osmo Hardwax-Olie 3011 glanzend

De Hardwaxolie 3011 glanzend zorgt voor een glanzend oppervlak. Deze variant heeft de meeste glans in het product van alle Hardwax Oliën. Deze variant wordt aangebracht op vloeren, maar ook op bijvoorbeeld epoxy tafels.

Osmo Hardwax-Olie 3032 zijdemat

De Osmo 3032 droogt zijdemat op, dit betekent dat het product nog aardig wat glans in het product heeft, maar minder glanzend is dan de 3011. De Osmo 3032 voor vooral aangebracht op houten vloeren, maar ook meubeloppervlakken.

Osmo Hardwax-Olie 3065 semi-mat

De Osmo 3065 is weer iets matter dan de Osmo 3032, deze variant bevat dus minder glans in het product. De Osmo 3065 zit qua glansgraad tussen de zijdemat en de mat in. Dit maakt deze variant dus een zeer fijn product, wanneer u niet kunt kiezen tussen zijdemat en mat.

Osmo Hardwax-Olie 3062 mat

De Osmo 3062 is de meest matte versie van de Hardwax-Olie. Bij de Osmo 3062 mat zit geen glans in het product. Omdat deze variant geen glans in het product heeft, bevat het een klein aandeel witte matering. Dit zorgt ervoor dat op donkere oppervlakken de 3062 een beetje wit kan uitslaan. Breng daarom op donkere ondergronden niet de 3062 mat aan, maar kies dan bijvoorbeeld voor de 3065 semi-mat.

Twee-laags systeem

De Hardwax-Olie maakt gebruik van een twee-laags systeem, de eerste laag trekt volledig in het hout, de tweede laag hard uit in de bovenste poriën van het hout. Daarom wordt er altijd geadviseerd om twee lagen van de Hardwax-Olie aan te brengen.

Er kan ook gekozen worden om de eerste laag te behandelen met een Osmo product met kleur. Denk hierbij aan de Hardwax-Olie FarbigDecorwas of Olie-Beits. Als toplaag kan het dan worden afgewerkt met de Hardwax-Olie Original. Er hoeven dan geen twee lagen Hardwax-Olie Original worden aangebracht.

Na het aanbrengen van één laag Hardwax-Olie Farbig of de Effect-Natural is één laag van de Hardwax-Olie Original voldoende. Wanneer het houten oppervlak met één laag wordt gepoetst met de Decorwas of de Olie-biets dienen er nog twee lagen Hardwax-Olie Original overheen worden gebracht met een roller of kwast. Wanneer er twee lagen worden gepoetst van diezelfde producten is één laag Hardwaxolie Original voldoende voor een goede bescherming van het oppervlak.

 

1. De testverpakking goed kneden.

2. De eerste laag Hardwax-Olie dun aanbrengen met een Roller of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Rol of kwast het product goed uit. Breng het altijd met de planken en de houtnerf mee.

3. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

4. Tweede afwerklaag aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

 

Osmo Samples testen Youtube Thumbnail

Wat anderen vinden van Hardwax-Olie Original Sample

Osmo Sachet Testverpakking Sample

Hardwax-Olie Original Sample

 1,95
Selecteer eerst alle opties