Osmo Hardwax-Olie Rapid alle inhoudsmaten

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

Geschikt voor kinderspeelgoed volgens DIN EN 71.3

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke grondstoffen

bescherming

Droogt in 4 tot 6 uur

Sneldrogende Hardwax-Olie

Voordelen Hardwax-Olie Rapid

  • Sneldrogend, twee lagen in één dag
  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Beschermt tegen vocht en vuil
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden

Beschrijving

Hardwax-Olie Rapid

De Osmo Hardwax-Olie Rapid 3232 zijdemat en 3262 mat creëeren een kleurloze bescherming voor de meeste houten vloeren. Kijk bij het kopje documenten of uw houtsoort ook geschikt is om te behandelen met de Hardwax-Olie Rapid. Deze afwerking droogt sneller dan de Hardwax-Olie Original Kleurloos. De Rapid is een op olie en was gebaseerd product, dit zorgt na behandeling voor een beschermend oppervlak. Het product maakt gebruik van een twee-laags systeem, de eerste laag trekt volledig in het hout, de tweede laag hard uit in de bovenste poriën van het hout. De uitstraling die het oppervlak krijgt is zeer natuurlijk, het product benadrukt namelijk de kleur van het hout. Door het onbehandelde hout nat te maken krijgt u een indruk van de uitstraling na behandeling met Osmo Hardwax-Olie Rapid 3232 en 3262, er wordt na behandeling een permanente wet-look gecreëerd. Dit geldt wanneer alleen de Hardwax-Olie Rapid wordt gebruikt. Wanneer u eerst een kleur aanbrengt en daarna een laag met de Rapid op het hout wordt er geen wet-look effect gecreëerd. Dankzij de sneldrogende eigenschappen van de Rapid is het mogelijk om binnen 4-6 uur een volledig afgewerkt oppervlak te creëren.

Ook is er een witte variant van de Hardwax-Olie Rapid, de 3240. Deze variant kleurt hetzelfde als de Hardwax-Olie Farbig 3040, maar droogt sneller.

Hardwax-Olie Rapid Sneldrogend

De Hardwax-Olie Rapid is de sneldrogende variant van de Hardwax-Olie Original en dient daardoor op precies dezelfde manier te worden aangebracht. In twee dagen, met twee lagen kunt u het houten oppervlak behandelen met Osmo Rapid en is deze helemaal klaar voor gebruik. Per laag heeft de Hardwax-Olie Rapid een droogtijd van 4 tot 6 uur.

Lees hier hoe een behandelde vloer met Hardwax-Olie Rapid onderhouden dient te worden. Door een houten vloer goed te onderhouden, verlengt u de levensduur van de behandeling.

1L is circa voldoende voor 24 m2 bij één laag.

Osmo Tips & Tricks. Bekijk het filmpje over het voorkomen van aanzetten, dit zorgt voor een egaal resultaat op het hout.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

Let op: Doeken die doordrenkt zijn met het vloeibare product, na gebruik direct uitwassen of luchtdicht bewaren in een metalen container (gevaar van zelfontbranding). Na droging kunnen de doeken worden weggegooid in de prullenbak.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Hardwax-Olie Rapid dun aanbrengen met een roller of vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 4-5 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede afwerklaag aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

6. Droging in ca. 4-5 uur; zie punt 3.

Wij noemen dit een wetlook effect. Het product benadrukt de kleur van het hout. Na behandeling wordt het donkerder van kleur, het hout kleurt alsof het nat is gemaakt. Dit kunt u zelf ook testen met een beetje water.

De witte variant (3240) creëert een witte transparante look. Dit is geen dekkende witte laag, maar een transparante witte laag.

Deze variant is kleurloos en bevat dus geen kleurpigment. De witte variant bevat witpigment.

De 3232 zijdemat, deze variant is kleurloos en heeft een lichte glans. De 3262 deze variant is ook kleurloos en is de meest matte variant, hierbij zit weinig tot geen glans in het product. Dan is er nog de 3240 wit, deze variant geeft een licht wit effect en is zijdemat.

Voordat u de Hardwax-Olie gaat aanbrengen is het van belang dat het hout kaal geschuurd of onbehandeld is. Verwijder al het stof met een droge doek.

Om het hout kaal te schuren dient u de vloer te schuren met 3 verschillende korrelgroottes. Eerst met korrel 40, dan 80 en eindig met korrel 120.

Gaat u alleen renoveren, dan is het opschuren met korrel 120 voldoende. Breng dan maximaal 1 laag aan op het hout.

Nee, als u een derde laag gaat aanbrengen is er een grote kans dat deze laag niet zal hechten.

Dit kan met de Osmo Roller of een Osmo kwast. Een kwast is handig voor de hoekjes en de randjes van het oppervlak. De roller is handig voor de grote stukken. Breng het product dun aan op het hout en rol deze goed uit, dit voorkomt aanzetstrepen. Lees bij de gebruiksaanwijzing de precieze stappen voor het aanbrengen van dit product.

Het product heeft een rendement van 24m2 per liter. Met de handige verbruiksmeter kunt u uitrekenen hoeveel Hardwax-Olie u nodig heeft.

In de lengte van de plank, met de houtnerf mee. Dun aanbrengen en rol de Osmo goed uit.

4 tot 6 uur, bij ongeveer 20℃ en 50% rel. luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd, zorg er dus voor dat na de behandeling de ramen en deuren worden opengezet.

Het kan worden aangebracht op vloeren, meubels, aanrechtbladen, werkbladen en trappen. Eigenlijk op al het hout voor binnen.

Een oppervlak dat is behandeld met Hardwax-Olie moet ook worden onderhouden. Het kan worden schoongemaakt met de Osmo Wisch-Fix, dit middel bevat een klein aandeel was, dit zorgt er ook voor dat de vloer niet uitdroogt. De Vloeibare Onderhoudswas kan worden gebruikt voor slijtage plekken op veel belopen delen. Met deze producten houdt u langer plezier van het behandelde hout.

Als het om een olieproduct gaat, kan dit meestal wel. Er kan maximaal één laag worden aangebracht, een tweede laag heeft kans op onthechting. Dit moet altijd eerst getest worden.

Als het oppervlak nu is behandeld met een lak of was, dient het oppervlak eerst kaal geschuurd te worden voordat het behandeld kan worden met Hardwax-Olie.

Elke houtsoort en elk oppervlak neemt Osmo weer anders op en met een test heeft u een duidelijk voorbeeld over hoe het hout gaat reageren op het product. Ook ziet u meteen of het product het gewenste resultaat levert. Van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar. Om het resultaat te bekijken kan de Hardwax-Olie Original getest worden. Deze variant kleurt hetzelfde als de Express, alleen bevat deze een langere droogtijd.

Nadat het product is aangebracht en volgens de aangeschreven tijd is opgedroogd, kan er worden gekeken of de Osmo goed heeft gehecht. Dit kan gecheckt worden door: eerst een paar druppels water op het oppervlak te laten vallen. Liggen deze druppels na een paar uur nog op het oppervlak? Dan is het goed beschermd. De tweede check voert u uit met uw nagel. Krab stevig met uw nagel over het oppervlak? Mits er geen Osmo loslaat van het oppervlak is het product goed gehecht.

Dit product is speciaal ontwikkeld voor zachte houtsoorten zoals: eiken, grenen en beuken. Heeft u hout van een tropische hardhoutsoort dan is de Blanke Was het juiste product.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van Osmo moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Wanneer u een nieuwe laag op het hout wilt aanbrengen en het hout is al behandeld met heeft u twee opties.

  1. Reinigen met de Osmo Intensiefreiniger en daarna behandelen met de Osmo Onderhoudsolie. De onderhoudsolie is de verdunde versie van de Hardwax-Olie en hecht goed op al behandeld hout.
  2. Schuren met korrel 120. En daarna een nieuwe dunne laag aanbrengen met een microvezelroller of kwast/ vloerborstel.

Beide opties moeten altijd eerst getest worden uitgevoerd op een onopvallende plaats.

Ja al deze ondergronden kunnen worden behandeld met de Hardwax-Olie.

Ja, bij plaatselijke krassen of slijtage plekken kunt u de desbetreffende plank aftapen en schuren met korrel 120. Kijk dan of de plank egaal is. Als dat is kunt u een nieuwe laag Hardwax-Olie aanbrengen.

Wanneer de plank grover geschuurd moet worden kunt u dat doen met eerst korrel 40 dan 80 en eindigen met korrel 120. Daarna kunt u twee lagen Hardwax-Olie aanbrengen.

 

Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

Wanneer het oppervlak is opgedroogd kunnen fouten ook plaatselijk hersteld worden. Tape de desbetreffende plank af en schuur deze met korrel 120. Poets daarna een nieuwe laag Hardwax-Olie op het hout. Poets na 20 minuten het overtollige product weg met de houtnerf mee.

Dat kan met de Osmo Kwastenreiniger. Stop de Kwastenreiniger in een klein bakje of cupje. Laat de kwast een paar uur weken en spoel vervolgens de gereedschappen uit met water. Droog daarna de gereedschappen en bewaar ze op een droge plek.

Het schoonmaken van kwasten en andere aanbreng gereedschappen met terpentine is ook een mogelijkheid. Stop de terpentine in een klein bakje en laat de kwasten een paar uur weken. Spoel de kwasten vervolgens af en droog de kwasten af met een schone doek.

Net behandelde oppervlakken zijn toegankelijk zodra de Hardwax-Olie ca. 24 uur heeft gedroogd. Meubels met poten, waardoor de lucht eronder kan circuleren, kunnen ook na ca. 24 uur worden teruggeplaatst. Voorwerpen waar de lucht niet onder kan circuleren, zoals vloerkleden, dienen 2 weken niet op de vloer te worden geplaatst, de Hardwax-Olie moet eerst volledig uitgehard zijn.

Het verbruik is sterk afhankelijk van de staat van het hout Verbruik 24m2 per liter
Let op dit is sterk afhankelijk van ventilatie en dikte Droogtijd +- 4 tot 6 uur
Kan het product kant en klaar gebruikt worden of dient het verdunt te worden Gebruiksklaar Ja
Is het product na gebruik recyclebaar Recyclebaar Ja, na droging
Prijs per m2, uitgaande van 2,5 liter Prijs per m2 €2,57
Waar kan dit product toegepast worden Gebruikslocatie Binnenshuis
Volgens EU regelgeving gecertificeerd Certificering Volgens DIN EN 71.3; geschikt voor kinderspeelgoed
MSDS Veiligheidsblad
Geschiktheid per houtsoort
Productinformatieblad

Wat anderen vinden van Osmo Hardwax-Olie Rapid

Osmo tweedekans

Misschien minder mooi, maar net zo goed! Soms hebben wij een product dat retour komt en een deuk heeft opgelopen tijdens het transport. Of een blik is open gemaakt zonder deze te gebruiken. Het zou zonde zijn om deze blikken niet meer te verkopen terwijl er met het product zelf niets aan de hand is.

Dus wat is er nou groener dan dat wij deze producten graag willen verkopen. Vandaar dat je nu een tweedekans kunt bestellen! Het uiterlijk is iets beschadigd maar de binnenkant is helemaal goed.

Osmo tweedekans
Osmo tweedekans
Osmo tweedekans
Osmo Hardwax-Olie Rapid alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Rapid

Vanaf 61,95
Selecteer eerst alle opties