Houten terras reinigen

Houten terras reinigen

Verschillende mogelijkheden – voor en nadelen

Voor houten terrassen worden verschillende houtsoorten gebruikt. De meest voorkomende houtsoorten die voor het maken van een terras worden gebruikt zijn: Bangkirai, Douglas, Vuren, Jatoba, Lariks en Massaranduba. Er zijn meerdere mogelijkheden om uw terras te reinigen, alle mogelijkheden hebben haar eigen voor- en nadelen die we in dit artikel gaan behandelen.

Een houten terras reinigen is vaak een lastige klus, maar met deze tips wordt het een stuk makkelijker.

Producten voor het reinigen van een houten terras

Osmo Terrasreiniger

Osmo Terrasreiniger

Vanaf 21,95  19,95

Vanaf 21,95  19,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Power-Gel alle inhoudsmaten

Vanaf 15,95
Selecteer eerst alle opties

Reinigen met Osmo Power-Gel (houtontgrijzer)

De Osmo Power-Gel (houtontgrijzer) heeft meer dan alleen een reinigende werking. De Power-Gel is een reiniger en ontgrijzer in één product. Na gebruik van de Power-Gel wordt het vergrijsde terras  weer helemaal schoon en ontgrijst en komt de eigenlijke kleur van het hout weer naar voren. Het product is zeer makkelijk in gebruik en is eigenlijk helemaal niet arbeidsintensief. Voor de behandeling heeft u de Power-Gel + een harde terrasborstel + water nodig.

Reinigen met de Osmo Hout Terrasreiniger

De Osmo Hout Terrasreiniger is een reiniger die ervoor zorgt dat u de levensduur verlengt van uw houten terras. Door het oppervlak schoon te houden en eigenlijk vrij makkelijk te onderhouden heeft u veel langer plezier van het oppervlak. Het product is een concentraat dus dient vermengd te worden met water. De Terrasreiniger heeft een hoog rendement, het verbruik is afhankelijk van de vervuiling van het oppervlak. Dit product is ideaal om een houten terras te reinigen en te onderhouden.

Reinigen met een hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger kan een hele effectieve methode zijn om uw terras te reinigen, echter heeft deze methode wel een zeer sterk nadeel. Bij het gebruik van een hogedrukreiniger heeft u een grote kans om uw houten oppervlak te beschadigen. Door het gebruik van een hogedrukreiniger spuit u het vuil eraf, maar een bijkomstig nadeel is dat u de zachte delen uit het hout spuit. Doordat de zachte delen na het reinigen zijn verwijderd kunnen algen en schimmels zich sneller hechten aan de open poriën. De levensduur van het oppervlak wordt dus sterk negatief beïnvloed door deze methode.

Power-Gel aanbrengen | Hout ontgrijzen

Power-Gel aanbrengen

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...