Osmo Sachet Testverpakking Sample

Kleurvoorbeelden op:

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

Geschikt voor kinderspeelgoed volgens DIN EN 71.3

kleurtinten

In 7 verschillende kleurtinten

Beschermt en kleurt in één product

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke grondstoffen

Voordelen Hardwax-Olie Farbig Sachet

 • Ideaal voor het testen van de kleur/uitstraling
 • U kunt een test maken van circa 20cm bij 20cm
 • Bevat een hoeveelheid van 5ml
 • Testverpakkingen passen door de brievenbus, u hoeft niet thuis te zijn
 • De producten zijn ready-to-use

Beschrijving

Hardwax-Olie Farbig Testverpakking

De Osmo Hardwax-Olie Farbig is ideaal voor de gelijkmatig gekleurde bescherming van houten vloeren, zoals eiken, essen en beuken. Kijk bij het kopje documenten of uw houtsoort ook geschikt is voor de behandeling met de Farbig. De Hardwax-Olie Farbig is een op natuurlijke oliën en wassen gebaseerd product, dit zorgt na behandeling voor een beschermend oppervlak. Na behandeling is het onschadelijk voor mens, dier en plant. Hierdoor kan het behandelde oppervlak door iedereen gebruikt kan worden, dit maakt het ook geschikt voor kinderspeelgoed. In totaal zijn er 7 verschillende kleuren van deze Hardwax-Olie met kleur. De Farbig zorgt voor een gelijkmatige kleuring van het hout, waarbij de structuur van het hout zichtbaar blijft. Bent u meer opzoek naar een (white) wash effect, kijk dan naar de Osmo Olie-Beits.

Twee-laags systeem

De Hardwax-Olie maakt gebruik van een twee-laags systeem, de eerste laag trekt volledig in het hout. De tweede laag hard uit in de bovenste poriën van het hout. De uitstraling die het oppervlak krijgt na behandeling is zeer decoratief.

De eerste laag wordt behandeld met de Osmo Hardwax-Olie Farbig, dit zorgt ervoor dat het hout een gelijkmatige kleur krijgt. Vervolgens adviseren wij om de tweede laag met de Osmo Hardwax-Olie Original af te werken. Als u voor deze optie kiest slijt naar verloop van tijd de transparante beschermlaag en niet de kleurlaag, waardoor kleurverschil uitblijft. Ook is het hierdoor makkelijk met een kleurloos onderhoudsproduct te onderhouden.

Door de Hardwax-Olie Farbig met kleur met twee lagen aan te brengen krijgt u een meer gekleurde uitstraling, in dit geval adviseren wij om geen derde laag met de Hardwax-Olie Original aan te brengen, dit wordt namelijk te veel.

Farbig varianten

De Hardwax-Olie Farbig is in zeven verschillende testverpakkingen verkrijgbaar:

 • Hardwax-Olie Farbig Wit 3040
 • Hardwax-Olie Farbig Licht grijs 3067
 • Hardwax-Olie Honing 3071
 • Hardwax-Olie Amber 3072
 • Hardwax-Olie Terra 3073
 • Hardwax-Olie Grafiet 3074
 • Hardwax-Olie Zwart 3075

1. De testverpakking goed kneden.

2. De eerste laag Hardwax-Olie Farbig aanbrengen met een Roller of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 8-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede afwerklaag aanbrengen met de Hardwax-Olie Original Kleurloos.

Osmo Samples testen Youtube Thumbnail

Wat anderen vinden van Hardwax-Olie Farbig Sample

Osmo Sachet Testverpakking Sample

Hardwax-Olie Farbig Sample

 1,95
Selecteer eerst alle opties