osmo_hero-image

Veelgestelde vragen

Wij helpen u graag! Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen

Algemeen

Wanneer een bestelling op werkdagen voor 16.00 uur op onze website is geplaatst, wordt deze dezelfde dag nog verzonden. U kunt het product dan de volgende dag thuis verwachten.

Wanneer een besteld product niet voorradig is kan het zijn dat het langer duurt dan 1 dag voordat de bestelling is geleverd. Wanneer een besteld product niet voorradig is wordt er contact door ons opgenomen met de klant. Ook kan het voorkomen dat de bestelling vertraging heeft opgelopen bij het postbedrijf. U kunt dan altijd uw track and trace code bekijken, die is toegestuurd via de mail. Wanneer u vragen heeft over de bestelling kunt u contact met ons opnemen.

Een bestelling van boven de €50,- wordt gratis verzonden en geleverd. Wanneer het een bestelling betreft onder de €50,- dan geldt een verzendbedrag van €6,95.

Als u een bestelling retour wilt sturen is het van belang dat u dit aan ons doorgeeft. Dit kan via de mail of via de telefoon: 020- 218 45 00. Meer informatie over retourneren vindt u op de retourneren pagina.

Na het aanmelden kunt u het product retour sturen naar:

Osmo
Schinkeldijkje 16b
1432CE Aalsmeer

Verpak de producten altijd zorgvuldig, deze zijn namelijk gevoelig voor beschadigingen. Ook is het het advies om een notitie met daarop uw bestelnummer toe te voegen, zodat wij weten dat het van u afkomstig is.

Ja, dit kan. U kunt bij het betaalproces aangeven dat u het pakket komt afhalen.
Ons adres is:

Osmo
Schinkeldijkje 16b
1432CE Aalsmeer

Ja, dit kan. Stuur ons een email wanneer u de factuur wilt ontvangen van de bestelling.

Ja, op alle bestellingen bij Osmo Nederland geldt de wettelijke garantie. Dit houdt in dat elk product moet voldoen aan de kwaliteit en de specificaties die behoren bij het product.

Ja, wij leveren zowel in Nederland als in België. Moet het product geleverd worden buiten deze landen, neem dan even contact met ons op.

Ja, wij geven advies op maat. Contact kunt u opnemen door ons te bellen, te mailen of te Appen via onze website. Ook kunt u foto’s naar ons mailen, zodat wij het houten oppervlak kunnen beoordelen en hier advies over kunnen geven.

Nee, maar dit is wel handig. Door een account aan te maken hoeft u niet elke keer uw gegevens in te vullen.

Producten

Na het uitharden blijft uw oppervlak enkel ruiken naar hout met natuurlijke oliën en wassen. Als oplosmiddel gebruiken wij een gedeneutraliseerd testbenzine, omdat dit niet schadelijk is voor de gezondheid. In tegenstelling tot bijvoorbeeld zogenaamde ecologische oplosmiddelen als sinaasappelolie. Met het drogen vervliegt de testbenzine voor 100%.

Als u te weinig materiaal aanbrengt, kunnen watervlekken ontstaan en kan het hout er mat en/of droog uit zien. Het is het beste om dan in ieder geval een extra dunne laag Osmo Hardwax-Olie aan te brengen.

Het te bewerken oppervlak moet (met de houtnerfrichting mee) geschuurd worden met korrel 40 – 80 – 120. Alle krassen en oneffenheden moeten voorzichtig geeëgaliseerd worden. Verwijder al het stof met een droge stofdoek voordat u de behandeling gaat toepassen.

De houten ondergrond moet schoon, droog (max. vochtigheidsgraad 20%) en vorstvrij zijn.

Dat hangt af van de belasting van de vloer. Voor het regelmatig afnemen van de vloer bevelen wij het gebruik van Osmo Wisch-Fix aan. Dit product is afzonderlijk of in onze Osmo Onderhoudsset verkrijgbaar. Gebruik voor het onderhoud de Osmo Vloerreinigingsset of de Osmo Spray-Mop. Als de vloer mat begint te worden kunt u de vloer opfrissen met de Osmo Vloeibare Onderhoudswas en Reinigingsmiddel. Deze kan ook op vervuilde of zwaar belaste plaatsen worden gebruikt, zonder dat het behandelde oppervlak er anders uit ziet dan de rest. Bij sterkere gebruikssporen moet de vloer met Osmo Hardwax-Olie nabehandeld worden.

De meeste Osmo producten drogen in 8 tot 12 uur. Het oppervlak droogt door oxidatie en absorptie. Een goede ventilatie is daarbij ten allen tijden van belang. Zet daarom ramen en deuren open tijdens het drogingsproces.

Het houten oppervlak moet in ieder geval tussentijds getest worden. Soms is het nodig om tussentijds te schuren.

Als u teveel product aan heeft gebracht, wordt de droogtijd wezenlijk langer, in dit geval is het van belang te zorgen voor een goede ventilatie. Open ramen en deuren, waardoor de laag door natuurlijke oxidatie sneller droogt. Als daarbij oppervlaktebeschadiging optreedt, behandel deze dan zoals hierboven is beschreven.

In de regel is de houten vloer één dag (24 uur) nadat de toplaag is aangebracht weer begaanbaar. Daarbij moet wel gelet worden op de droogheid van de toplaag. Compleet uitgehard is het oppervlak in ca. 14 dagen. Daarom kunnen tapijten pas na 2 – 3 weken op de houten vloer worden gelegd.

Transparante afwerklagen kunnen op elk soort hout waarop ze worden aangebracht een ander resultaat geven. Deze kleur is niet altijd gelijk aan de kleur die op de verpakking wordt aangegeven. Wij bevelen aan om de Osmo kleur op een klein oppervlak (dat mogelijk later niet zichtbaar is) aan te brengen om de kleur te testen. Daarmee kunt u zelf zien of het gewenste resultaat wordt bereikt.

Ja, de kleuren in de verschillende productgroepen zijn in elke verhouding met elkaar te mengen, om zo een nog grotere verscheidenheid aan kleuren te krijgen.

Ja, met Osmo Hardwax-Olie Farbig of met Osmo Decorwas. Breng de afwerklaag aan met een vloerborstel, roller of kwast. Denk daaarbij aan een dunne laag. Laat de vloer met goede ventilatie een nacht drogen en breng daarna een dunne laag Osmo Hardwax-Olie aan als afwerklaag (bij een Osmo Decorwas Transparant adviseren wij twee lagen Osmo Hardwax-Olie aan te brengen.)

Bekijk op de productpagina’s of uw hout ook geschikt is voor het betreffende product.

Beschadigde plekken kunnen geschuurd worden en – in tegestelling tot veel conventionele lakken – met Osmo houtafwerking opnieuw behandelt worden.

Sommige hardhoutsoorten zoals Jatoba en Wengé kunnen door hun hardheid slechts weinig materiaal opnemen. Daarom bevelen wij een kleurloze behandeling met de (dunne en vloeibare) Osmo Blanke Was aan, die bij deze houtsoorten diep in het materiaal indringt (dit advies geldt voor alle hardhoutsoorten, maak altijd een test om zeker te zijn van de droging van het product).

Nee, een nabehandeling van het oppervlak is niet nodig. Het oppervlak kan na grondige droging wel met de discmachine (witte pad) gepolijst worden. Als een hogere glansgraad gewenst is, kan de vloer na minstens één dag (24 uur) met Osmo Vloeibare Onderhoudswas en reinigingsmiddel behandeld en gepolijst worden.

Voor zowel houten tafels, werkbladen als aanrechtbladen heeft Osmo de TopOil in het assortiment. Dit product beschermt het houten oppervlak tegen vlekken, drinken en eten.

Osmo producten worden zorgvuldig gemaakt met plantaardige olieën en wassen. De meeste gedroogde oppervlakken zijn onschadelijk voor mensen, dieren en planten (geschikt voor speelgoed naar de EN71.3-richtlijn en speeksel- en zweetvast naar de DIN 53160-richtlijn).

Dat kan met de Osmo Kwastenreiniger. Stop de Kwastenreiniger in een klein bakje of cupje. Laat de kwast een paar uur weken en spoel vervolgens de gereedschappen uit met water. Droog daarna de gereedschappen en bewaar ze op een droge plek.

Het schoonmaken van kwasten en andere aanbreng gereedschappen met terpentine is ook een mogelijkheid. Stop de terpentine in een klein bakje en laat de kwasten een paar uur weken. Spoel de kwasten vervolgens af en droog de kwasten af met een schone doek.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

  • Deskundig advies, ook via WhatsApp
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Producten op basis van natuurlijke grondstoffen