med_res

Effectief je terras reinigen Gebruik de Osmo Powergel!

Power-Gel

Osmo Power-Gel alle inhoudsmaten

Osmo Power-Gel Hout Ontgrijzer

Reinigen en ontgrijzen van houten terrassen en andere houten oppervlakken buitenshuis.

Vanaf 14,95
Selecteer eerst alle opties

Het voorjaar staat voor de deur: hoog tijd om jouw tuin, terras of balkon klaar te maken voor de lente. Om in het lekkere weer optimaal te kunnen genieten, is een grote schoonmaak niet geheel overbodig. Geen zorgen, je terras reinigen hoeft lang geen intensief klusje te zijn. Of je nu een houten of betegeld terras bezit: met de Power-Gel van Osmo kan vuil, vergrijzing en groene aanslag gemakkelijk en effectief worden verwijderd.

Voordelen Power-Gel (hout ontgrijzer)

  • Laat het natuurlijke karakter van het onbewerkte hout naar voren komen
  • Reinigt en ontgrijst het oppervlak
  • Het product is biologisch afbreekbaar
  • De frisse, warme kleurtonen worden opnieuw zichtbaar
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

Gemakkelijk je terras reinigen

Het reinigen van een terras wordt vaak gezien als een intensieve klus die dagen in beslag zal nemen. Gelukkig is niets minder waar! Dankzij de Power-Gel van Osmo wordt het reinigen van een terras voortaan een eenvoudige klus. Het is enkel een kwestie van aanbrengen, in laten trekken, borstelen en naspoelen. Wil je het jezelf écht gemakkelijk maken? Dan gebruik je de Osmo terrasborstel aan een telescoopsteel. Zo kun je in een comfortabele, staande houding je terras reinigen.

Terras reinigen met hogedrukreiniger: niet doen!

Hoewel het misschien een effectieve en milieuvriendelijke manier lijkt, je terras reinigen met een hogedrukreiniger, zouden we je dat liever niet aanbevelen. Zowel voor een betegeld als een houten terras, kan een hogedrukreiniger veel onherstelbare schade aanrichten. De kracht van de spuit zorgt ervoor dat de toplaag van de tegel wordt aangetast waardoor de tegels ruwer worden. Hierdoor zal vuil en aanslag juist makkelijker in de tegels trekken en zul je vaker moeten reinigen. Voor hout is het niet anders: met een hogedrukreiniger spuit je niet enkel het vuil weg, maar beschadig je ook het hout. Het hout droogt hierdoor uit, wordt ruwer en zal sneller vergrijzen of rotten. Dat is zeker niet wenselijk voor jouw houten terras.

Terras reinigen met Osmo Power-Gel

De Power-Gel van Osmo is speciaal ontwikkeld voor het reinigen én ontgrijzen van buitenoppervlakken. Niet enkel hout kan met de Osmo Powergel worden ontgrijst, ook andere poreuze oppervlakken zoals beton en terracotta kunnen met de Power-Gel worden gereinigd. De gel trekt vuil en vergrijzing effectief uit oppervlakken, en zorgt ervoor dat de originele kleur weer wordt opgehaald. De gel verwijdert de grijze laag die het oppervlak heeft opgebouwd door blootstelling aan UV-straling, maar werkt ook reinigend voor bijvoorbeeld groene aanslag door algen en mos. De Power-Gel is biologisch afbreekbaar en bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen waardoor het geen schade aanrichten aan jouw terras. Door de niet-druipende formule, kan de Power-Gel zowel op liggend als staand hout worden toegepast. Zo kun je niet enkel je terras reinigen, maar ook je schutting, gevel en tuinmeubels.

hout-ontgrijzen 2

Voorkomen in plaats van bestrijden

Wanneer je op deze pagina bent, is het voor jouw terras waarschijnlijk te laat. Toch geven we je graag de tip mee: voorkomen is beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat je jouw nieuwe terras optimaal beschermd tegen vuil, beschadiging en vergrijzing. Zo gaat je terras een stuk langer mee! Is jouw terras na het schoonmaken weer helemaal opgeknapt? Zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk een Terras-Olie aanbrengt. Zo voorkom je dat je volgend jaar wéér een grote schoonmaak moet houden.

Terras schoonmaken: zo doe je dat!

Ben je klaar om je terras aan te pakken? Als je vandaag de Osmo Power-Gel besteld, is deze morgen in huis! We geven je graag een stappenplan voor het reinigen van jouw terras.

1 Verwijder oppervlakkig vuil

Zorg ervoor dat je begint met een zo schoon mogelijk oppervlak. Borstel zand en ander grof vuil weg van het oppervlak, zodat de Power-Gel optimaal kan intrekken.

2 Maak het oppervlak vochtig

Maak het gehele oppervlak licht vochtig met water. Zorg ervoor dat je niet te veel water gebruikt, dat zou het resultaat kunnen beïnvloeden.

3 Breng de Power-gel aan

Breng de Power-Gel aan met een (blok)kwast of vloerborstel en laat het gedurende 20 minuten inwerken.

4 Schrob de Power-Gel en het vuil weg

Schrob na de inwerktijd het oppervlak goed schoon met een schrobber of een harde borstel. Gebruik hierbij voldoende water.

5 Laat het oppervlak drogen en breng Terras-Olie aan

Laat het oppervlak minimaal 24 uur drogen voordat je het (opnieuw) gaat behandelen. Breng na droging een Osmo Terras-Olie aan naar keuze.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het schoonmaken van je terras of vragen omtrent onze producten? Het team van Osmo is uit het juiste hout gesneden. Je kunt contact opnemen via telefoon, e-mail, Whatsapp of via de live chat op onze website.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...