Osmo Vloerreinigingsset met telescoopsteel
Houten vloer onderhoud
Houten vloer schoonmaken
Osmo Vloerreinigingsset met telescoopsteel
Houten vloer onderhoud
Houten vloer schoonmaken
reinigt-automatisch

Gemakkelijk te gebruiken

Gemakkelijk en snel je vloer schoon

natuurlijke-houtkleur

Op basis van natuurlijke middelen

Vrij van oplosmiddelen, formaldehyde, chloorverbindingen en aminen

anit-slip-effect

Plaatselijke behandeling

Repareer plaatselijke beschadigingen

De voordelen van de Vloer onderhoudset - Compleet

  • Zeer geschikt voor het opknappen of opfrissen van houten vloeren
  • Inclusief materialen
  • De beste bundel voor vloeren die met Hardwax-Olie behandeld zijn
  • De dweil en onderhoudsmiddelen zijn op basis van natuurlijke oliën

Beschrijving

Houten vloer onderhoudset – Compleet

Kan jouw vloer een opknapbeurt gebruiken? De Vloer onderhoudset – Compleet bevat alle producten van Vloer Onderhoud- en Reinigings Bundel samen met de Vloerreinigingsset met telescoopsteel en de Onderhoud en Reparatie Pasta. Door het gebruiken van deze bundel kun je jouw vloer schoonmaken en onderhoud doen van slijtage plekken en krassen.

De bundel bevat:

1. De Osmo Stofdoek is geschikt voor de droge reiniging van gladde hout-, kunststof-, tegel- en natuursteen vloeren.

2. De Osmo Dweil is geschikt voor de droge en klamvochtige reiniging en het onderhoud van gladde hout-, kunststof-, tegel- en natuursteen vloeren met Osmo Wisch-Fix.

3. De Osmo Microvezeldoek voor het opfrissen en intensief reinigen van gladde hout-, kunststof-, tegel- en natuursteen vloeren met Vloeibare Onderhoudswas.

 

Let op: Schuif de Osmo Telescoopsteel niet volledig uit dan wordt deze kwetsbaar voor breuk.

1. Voordat u gaat dweilen het oppervlak droog reinigen met een stofdoek of stofzuiger.

2. Dweilmiddel klaar maken. Concentraat: 1 dopje Wisch-Fix op 2 liter water. Bij Machinaal schoonmaken (bijvoorbeeld met de FloorXCenter) of bij een hoge vervuilingsgraad kan de dosering worden verhoogd naar 1 dopje Wisch-Fix op 1 liter water.

3. Het oppervlak klamvochtig dweilen en eventueel daarna droog dweilen.

1. Voordat u het oppervlak gaat behandelen eerst het oppervlak droog reinigen met een stofdoek of stofzuiger. Indien nodig kan het oppervlak ook eerst schoongemaakt worden met de Osmo Wisch-Fix

2. Ongeveer 2 theelepels per m2 aanbrengen op de slijtage plekken of vetvlekken. Het aanbrengen (flinterdun) gaat met een Microvezeldoek of een enkelschijfsmachine (witte pad), de Onderhoudswas dient verdeelt te worden over de plekken.

3. Droging in ongeveer 30 a 40 minuten bij een goede ventilatie. Zorg er dus voor dat ramen en deuren worden opengezet, om het oppervlak optimaal te laten ventileren.

1. Maak het hout schoon en droog

2. Breng de Pasta aan op het hout met de Easy Pad Poetsdoeken, doe dit met de houtnerf mee

3. Laat de Pasta 8 tot 10 uur drogen bij goede ventilatie.

4. Indien nodig, herhaal de behandeling 2 tot 3 keer.

Een houten vloer die behandelt is met Osmo kan je het beste met Wisch-Fix schoonmaken. Wisch-fix is specifiek geschikt voor olie en hardwax-olie behandelde oppervlakken, maar kan ook vloeren die met andere behandelingen zijn gedaan goed reinigen.

De Wisch-Fix raden wij aan om maar 2 keer per maand te gebruiken. De Onderhoudswas hoef je alleen te gebruiken bij vlekken of licht versleten plekken. Het heeft dus geen specifieke aantal keer of moment. Hetzelfde geldt voor de Reparatiepasta, deze kun je gebruiken bij oppervlakkige beschadigingen, maar is alleen nodig bij visuele beschadigingen.

Zorg er eerst voor dat de vloer schoon is van stof en oppervlakkig vuil. Gebruik daarvoor de Osmo Stofdoek. Vervolgens kun je met de de witte Osmo Vochtige doek (Dweil) Wisch-Fix verdunt met water op dweilen (zie gebruiksaanwijzing).

Wanneer je doffe plekken begint te zien op de vloer dan kan het zo zijn dat je door de beschermingslaag begint te slijten. De Osmo Microvezel doek voor op de Osmo dwelil is bedoelt om de ‘Vloeibare Onderhoudswas en Reinigingsmiddel’ op te brengen. Doe 1 theelepel per doffe plek en poets het met de microvezel doek goed in.

MSDS Veiligheidsblad Wisch-Fix
MSDS Veiligheidsblad Vloeibare Onderhoudswas en Reinigingsmiddel
MSDS Veiligheidsblad Reparatie Pasta

Wat anderen vinden van Osmo Vloer onderhoudsset – Compleet