Osmo Sachet Testverpakking Sample

Kleurvoorbeelden op:

uv-beschermingsfactor

Beschermt tegen UV straling

Kleur en kleurloze bescherming tegen UV

beschermlaag

Beschermt tegen schimmels en algen

Bestand tegen weersinvloeden

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke grondstoffen

Voordelen UV-Beschermingsolie Sachet

  • Ideaal voor het testen van de kleur/uitstraling
  • U kunt een test maken van circa 20cm bij 20cm
  • Bevat een hoeveelheid van 5ml
  • Testverpakkingen passen door de brievenbus, u hoeft niet thuis te zijn
  • De producten zijn ready-to-use

Beschrijving

UV-Beschermingsolie Testverpakking

De Osmo UV-Beschermingsolie voor hout beschermt het oppervlak tegen verkleuring van de zon, dankzij de UV-beschermer in het product. Ook heeft Osmo een kleurloze variant van de UV-beschermingsolie, dit is tevens het eerste en enige product op de markt dat kleurloos is en beschermt tegen UV-stralen. Het product bevat een beschermingsfactor van 12.

De UV-Beschermingsolie is ideaal voor alle verticale houten oppervlakken buitenshuis zoals schuttingen, deuren, luiken, ramen, carports, gevels en tuinhuisjes. De Olie is niet geschikt voor horizontale houten oppervlakken zoals terrassen. Deze Olie bouwt namelijk een onzichtbare laag op, waardoor het tegen UV-stralen wordt beschermd. Wanneer er water op het oppervlak blijft liggen kan de laag olie gaan barsten.

Osmo UV-Beschermingsolie

Osmo UV-Beschermingsolie kan op twee manieren worden gebruikt. Ten eerste kan het product gebruikt worden als volledige afwerking. Hierbij worden er twee lagen aangebracht van de UV-beschermingsolie. Dit kan zijn twee lagen kleurloos 420 of twee lagen met een variant met kleur. Ook kan er gekozen worden voor één laag kleur en als tweede laag de kleurloze 420 variant. Met deze laatste variant kunt u in de toekomst kleurloos bijwerken zonder dat er kleur verschil ontstaat.

Ten tweede wordt het product voornamelijk gebruikt als afwerking op al gekleurd op anderszins behandeld hout, dit kunnen verschillende gekleurd Osmo afwerkingen zijn. Doordat het product een UV-beschermingsfactor 12 heeft ten opzicht van onbehandeld hout wordt de levensduur van het oppervlak aanzienlijk verlengt, het vergrijzingsproces wordt vertraagd. Er zijn meerdere kleuren van de UV-Beschermingsolie, deze kleuren zijn gerelateerd aan de kleuren van de verschillende houtsoorten waarnaar ze vernoemd zijn (deze kleuren zijn dus niet alleen geschikt voor de houtsoorten waarnaar ze vernoemd zijn). De UV-Beschermingsolie 420, Kleurloos bevat geen kleurpigmenten en benadrukt hierdoor de kleur van het hout. De 429 Natural wordt alleen geadviseerd op lichte hout soorten, deze variant bevat namelijk een wit pigment in het product.

1. De testverpakking goed kneden.

2. De eerste laag UV-Beschermingsolie aanbrengen met een Kwast of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.

3. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer 10-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.

4. Tweede laag UV-beschermingsolie aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

Osmo Samples testen Youtube Thumbnail

Wat anderen vinden van UV-Beschermingsolie Sample

Osmo Sachet Testverpakking Sample

UV-Beschermingsolie Sample

 1,95
Selecteer eerst alle opties