Osmo Sachet Testverpakking Sample

Kleurvoorbeelden op:

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

Geschikt voor kinderspeelgoed volgens DIN EN 71.3

kleurtinten

In 10 verschillende kleuren

Wash- en intensief effect in één product

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke grondstoffen

Voordelen Olie-Beits Sachet

  • Ideaal voor het testen van de kleur/uitstraling
  • U kunt een test maken van circa 20cm bij 20cm
  • Bevat een hoeveelheid van 5ml
  • Testverpakkingen passen door de brievenbus, u hoeft niet thuis te zijn
  • De producten zijn ready-to-use

Beschrijving

Olie Beits Testverpakking

De Osmo Olie-Beits is ideaal voor het creëren van een (white) wash effect of een dekkend effect. Ook is het mogelijk om naast witte andere kleuren te gebruiken, bijvoorbeeld een grey wash. De Beits is gemaakt op basis van natuurlijke oliën en is eenvoudig aan te brengen. Deze Olie-Beits kan als een transparante of intensieve kleuren primer gebruikt worden, voor zowel houten vloeren als meubel oppervlakken. Met één laag creëert het product een Wash Effect (hierbij wordt de nerf gekleurd in de gewenste kleur). Met het aanbrengen van twee lagen creëert de Olie-Beits een dekkend effect, waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft. Door de open poriën structuur kan de afwerking niet barsten, afbladderen of schilferen. Bestand tegen wijn, bier, cola, koffie, thee, vruchtensap, melk en water.

Na behandeling in combinatie met de kleurloze Hardwax-Olie, is de Osmo Olie-Beits bestand tegen water en vuil. Bovendien zorgt deze Olie-Beits ervoor dat het oppervlak slijtvast is, ook is het na droging veilig voor mens, dier en plant. In vergelijking met conventionele afwerkingen, zorgen de natuurlijke plantaardige oliën en wassen voor een gelijkmatige kleur en een harmonisch, egaal oppervlak. De vereiste afwerklaag wordt uitgevoerd met een kleurloze Osmo Hardwax-Olie.

Bij één laag Olie-Beits (wash effect) adviseren wij het af te werken met twee lagen Hardwax-Olie Original. Bij twee lagen Olie-Beits (dekkend effect) adviseren wij één laag Hardwax-Olie Original.

Varianten Olie-Beits

Om een (White) Wash effect te creëeren is de Olie-Beits het perfecte product. Dankzij dit product komen de nerven van het hout meer naar voren en zijn deze daardoor beter zichtbaar. In ons ruime assortiment hebben wij 10 verschillende Olie Beitsen verkrijgbaar. De verschillende kleuren zijn: Wit, Zilvergrijs, Grafiet, Jatoba, Lichtgrijs, Naturel, Havanna, Cognac, Tabak en Zwart. Om een Wash te creëren dient de Osmo Olie-Beits te worden aangebracht en uitgepoetst op het oppervlak. Eén laag poetsen voor een wash effect, twee lagen poetsen voor een dekkende kleur.

1. De testverpakking goed kneden.

2. De eerste laag Olie-Beits aanbrengen met een Witte Pad of een pluisvrije doek op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Binnen 20 minuten met de Fleece pad of ander pluisvrije doek, het overtollig product met de houtnerf mee wegvegen. En de Olie-Beits hiermee droogpoetsen.

4. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Voor een intensief gekleurd effect: Herhaal het “Licht gekleurd effect” proces, maximaal 2 kleur lagen aanbrengen.

6. Zowel met een “Licht gekleurd effect” en “Intensief gekleurd effect” dient het oppervlak afgewerkt te worden met de Hardwax-Olie Original Kleurloos. Bij 1 laag Olie Beits, dienen er 2 lagen Hardwaxolie worden aangebracht. Bij 2 lagen Olie Beits is 1 laag Hardwaxolie voldoende. De Hardwaxolie dient dun gerold te worden met de Osmo Microvezelroller niet worden uitgepoetst. Doe dit altijd met de plank en houtnerf mee.

7. Droging van de Hardwax-Olie Original Kleurloos bedraagt ongeveer 8-12 uur.

Osmo Samples testen Youtube Thumbnail

Wat anderen vinden van Olie-Beits Sample

Osmo Sachet Testverpakking Sample

Olie-Beits Sample

 1,95
Selecteer eerst alle opties