Osmo Vloer Renovatie Bundel
Osmo Vloer Renovatie Bundel

Voordelen Intensiefreiniger en Onderhoudsolie

  • Zeer krachtige reiniger
  • Hoog rendement
  • Eenvoudig in gebruik
  • Renovatie zonder schuren

Beschrijving

Vloer of Tafel Renoveren

Deze bundel is geschikt voor het renoveren van al behandelde oppervlakken met Osmo zonder te hoeven schuren. De Onderhoudsolie brengt een nieuwe beschermlaag op het oppervlak, die weer jaren mee kan. Voor het aanbrengen van de Onderhoudsolie is het aan te raden het hout te reinigen met de Osmo Intensiefreiniger.

Osmo Intensiefreiniger

De Osmo Intensiefreiniger is een zeer krachtige reiniger. Het product verwijderd al het vuil van het hout en maakt het oppervlak weer schoon voor een nieuwe behandeling. De intensiefreiniger is geen stripper, dus het verwijderd de oude Osmo laag niet.

Na het reinigen met de Intensiefreiniger kan het hout behandeld worden met de Osmo Onderhoudsolie. De Onderhoudsolie is de verdunde versie van de Osmo Hardwax-Olie, dit product hecht goed op al behandelde oppervlakken. De Intensiefreiniger biedt in combinatie met de Onderhoudsolie onderhoud zonder te schuren. Het product is eenvoudig in gebruik en ideaal voor zowel grote als kleine projecten. Het is altijd verstandig om een test te maken om te kijken of het eindresultaat het gewenste resultaat geeft. De Intensiefreiniger is aan te brengen met de Osmo Groene pad.

Verbruik: 1 liter is circa voldoende voor het vermengen van 10 liter water tot 5 liter (bij sterke vervuiling). Hiermee kan ongeveer 50 a 100 m2 behandeld worden.

Osmo Onderhoudsolie

Osmo Onderhoudsolie is ideaal voor het aanbrengen van een nieuwe beschermlaag op met Osmo behandelde oppervlakken. Het kan gebruikt worden op (massieve) houten delen, vloeren en werkbladen. Ook trappen en meubels die intensief worden gebruikt kunnen behandeld worden met de Osmo Onderhoudsolie. Het product wordt vooral aanbevolen wanneer de Vloeibare Onderhoudswas niet meer het gewenste effect heeft. Dan kan de Onderhoudsolie het oppervlak weer een nieuwe beschermlaag geven. De Osmo Onderhoudsolie is de verdunde versie van de Osmo Hardwax-Olie. Hierdoor hecht dit product beter op al behandelde oppervlakken. De Onderhoudsolie dient aangebracht te worden met de Witte pad en te worden drooggepoetst met de Fleece pad.

Voor het aanbrengen van de Onderhoudsolie raden wij aan om het hout eerst te reinigen met de Intensiefreiniger. Deze krachtige reiniger zorgt ervoor dat het hout weer schoon is voor de behandeling.

Varianten Onderhoudsolie

Er zijn vier verschillende varianten van de Onderhoudsolie. De 3079 Mat, 3081 Zijde-mat en 3098 Semi-mat kleuren het hout alsof het gedweild is. De Onderhoudsolie 3440 Wit is bedoeld voor vloeren die zijn behandeld met een witte toplaag. De Onderhoudsolie 3098 Anti-Slip bevat een Anti-Slip toevoeging. Dit zorgt ervoor dat het hout stroever gemaakt wordt. Het product heeft beschikt over Anti-slip klasse R9.

Maak altijd een test op één plank met de Onderhoudsolie om te kijken om het product goed hecht en of het resultaat bevalt.

Verbruik: 40 tot 60 m2 per liter.

Aanbrengen

De Intensiefreiniger en de Onderhoudsolie dienen aangebracht te worden met de Osmo Pads. De Groene pad voor het reinigen met de Intensiefreinger en de Witte Pad voor het aanbrengen van de Onderhoudsolie. De Fleece pad wordt gebruikt voor het droogpoetsen van de Onderhoudsolie. Hieronder bij de gebruiksaanwijzing staat stap voor stap beschreven hoe de producten moeten worden aangebracht. Om het zo makkelijk mogelijk te maken kan de hele set in één keer besteld worden: Scharnier Pad Bundel. Deze Bundel bevat de Scharnier Pad Houder, de Telescoopsteel en de bijbehorende Pads.

1. Voordat u gaat reinigen het oppervlak droog reinigen met een stofdoek of stofzuiger.

2. Het reinigingsmiddel klaarmaken. Concentraat: 1:10 tot 1:20 met water verdunnen.

3. De reiniger op het oppervlak aanbrengen met de Scharnier pad Houder of Hand Pad Houder plus Groene pad. Door zijn grove en harde structuur zorgt deze pad voor optimale reiniging.

4. Het losgeweekte vuil verwijderen en vervolgens het oppervlak met een klamvochtige dweil afnemen.

5. Na succesvolle droging het gereinigde oppervlak behandelen met de Osmo Onderhoudsolie.

1. Het oppervlak eerst reinigen met de Intensiefreiniger.

2. Met de Scharnier pad Houder of Hand Pad Houder plus Witte Pad het product aanbrengen en inpoetsen.

3. Laat het product 20 minuten intrekken. Overschot van het product, dus het product dat op de vloer blijft liggen dient verwijderd te worden met de Fleece Pad.

4. Laat het oppervlak bij een goede ventilatie drogen, zet deuren of ramen open en zorg voor een temperatuur rond de 21 graden.

5. Droging in ca. 3-5 uur

MSDS Veiligheidsblad Onderhoudsolie
MSDS Veiligheidsblad Intensiefreiniger