5.0.2

Hoe een terras schoonmaken?

Terras schoonmaken

Vanaf 11,95
Osmo Power Gel Houtontgrijzer
4.8333333333333 van 5

(30 reviews)

Osmo Power-Gel Houtontgrijzer

Reinigen en ontgrijzen van houten terrassen en andere oppervlakken.

Morgen geleverd

Vanaf 11,95

Terras Schoonmaken

Houten terrassen worden gemaakt van vele soorten hout, denk hierbij aan Bangkirai, Massuranduba, Douglas en Vurenhout. Deze terrassen krijgen het hele jaar te maken met allerlei weersomstandigheden. Hierdoor is de kans op vergrijzing door de zon, groene aanslag van algen en schimmels aanwezig. Met een paar simpele tips en schoonmaakartikelen houdt u uw terras in een prachtige staat, waardoor u veel langer van het oppervlak kunt genieten.

Voordelen Power-Gel (houtontgrijzer)

  • Laat het natuurlijke karakter van het onbewerkte hout naar voren komen
  • Reinigt en ontgrijst het oppervlak
  • Het product is biologisch afbreekbaar
  • De frisse, warme kleurtonen worden opnieuw zichtbaar
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

Groene aanslag verwijderen hout

De groene aanslag ontstaat door algen en mossen. Vooral in de regenachtige maanden wordt deze groene aanslag erg zichtbaar. Er is minder licht en meer vocht aanwezig, hierdoor groeien de algen op hun best. Deze algen zorgen voor een minder aantrekkelijk aanzicht van het terras en dat is natuurlijk zonde. Daarbij maken de algen en mossen het terras glad, dat weer kan zorgen voor lelijke valpartijen. Daarom raden wij aan om de groene aanslag te verwijderen van het hout.

Schimmel verwijderen hout

Schimmels zijn kleine zwarte puntjes die op het terras liggen. Deze schimmels worden vaak met algen verward, maar zijn niet hetzelfde. Deze schimmels ontstaan door een te grote hoeveelheid aan vocht, denk hierbij aan regen en dauw. Daarbij is hout een voedingsbron voor de schimmels, waardoor zij goed kunnen groeien op houten terrassen. Schimmel op hout verwijderen is gelukkig op te lossen. Waardoor het terras weer een mooi aanzicht krijgt en u er weer volop van kan genieten.

Terras schoonmaken groene aanslag

Om de groene aanslag en schimmels te verdrijven dient eerst al het grove vuil van het oppervlak verwijdert te worden. Dit kan bijvoorbeeld met een bezem of andere borstel. Maak daarna het terras vochtig met water. Breng de Power-Gel Houtongrijzer aan met een kwast of zachte borstel, doe dit in de richting van de houtnerf. Na ongeveer 20 minuten het houten terras, dat is behandeld met de Power-Gel, met een harde borstel schoonmaken. Wanneer u het oppervlak heeft schoongemaakt, even na spoelen met schoon water, niet met een hogedrukreiniger. Na ongeveer 48 uur droogtijd kan het frisse hout behandeld worden met een Osmo buiten product.

Terras schoonmaken vergrijsd hout

Onbehandeld hout vergrijsd door de jaren heen. De een vindt de grijze kleur mooi, de ander niet. De grijze kleur ontstaat doordat de kleurstoffen uit het hout verdwijnen. Deze kleurstoffen verdwijnen door regen, Uv-stralen en wind. De kleurstoffen lossen namelijk op in water, waardoor de mooie kleur van hout langzaam vergrijsd. De grijze laag op het hout biedt helaas geen bescherming, waardoor het in de toekomst voor houtrot kan zorgen. Dit is natuurlijk zonde van terras.

Vergrijsd hout schoonmaken

Om langer te genieten van het hout is het verstandig om het hout schoon te maken met de Osmo Power Gel. De Power Gel is speciaal ontwikkeld voor het reinigen en ontgrijzen van terrassen, maar ook al het andere hout buiten. Het product verwijderdt de gehele grijze laag plus de algen en het mos van het hout. De behandeling met de Power Gel zorgt ervoor dat de originele, mooie kleur van het hout weer zichtbaar wordt.

Vergrijsd hout behandelen

Om het mooie hout in de toekomst te beschermen tegen vergrijzing, algen en schimmels is het verstandig om het terras te behandelen. Het schoongemaakte houten terras kan behandeld worden met twee verschillende producten, de Osmo Terras-Olie en de Osmo Natuurlijke Olie Beits. Beide varianten zijn beschikbaar in vele verschillende kleuren, zodat iedereen zijn terras naar wens kan behandelen. Bij beide producten bieden de varianten met kleur bescherming tegen UV-stralen. De producten hebben een Uv-factor van 12. Daarbij bevatten de producten biocide werkstoffen, die er voor zorgen dat algen en schimmels weert. Bij een behandeling van de Terras-Olie kleurt het terras naar de kleur van het product. Bij een behandeling van de Natuurlijke Olie-Beits ziet u altijd nog een beetje de kleur van het eigenlijke hout. Bekijk onze Instagram voor gave voorbeelden en projecten die zijn behandeld met Osmo.

Producten uit deze blog

Osmo Power Gel Houtontgrijzer
4.8333333333333 van 5

(30 reviews)

langdurige-uv-bescherming

Verwijderd vergrijzing

natuurlijke-houtkleur

Biologisch afbreekbaar

Reinigen en ontgrijzen van houten terrassen en andere oppervlakken.

Morgen geleverd

Bekijk product
Osmo UV Beschermingsolie
5 van 5

(14 reviews)

Osmo UV-Beschermingsolie

Vanaf 35,95
uv-beschermingsfactor

Beschermt tegen UV straling

beschermlaag

Beschermt tegen schimmels en algen

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Beschermt verticaal hout tegen Uv-straling

Morgen geleverd

Bekijk product
Osmo Natuurlijke Olie Beits
4.6086956521739 van 5

(23 reviews)

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Vanaf 39,95
beschermlaag

Beschermt tegen schimmels en algen

kleurtinten

In 19 kleuren en 1 kleurloos mat verkrijgbaar

unieke-olie-was-combinatie

Unieke olie en was combinatie

Natuurlijke beschermende buitenbeits in verschillende kleuren.

Morgen geleverd

Bekijk product

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...