Osmo Landhuisverf
Osmo Landhuisverf RAL 7016 Antracietgrijs Kleurvoorbeeld
Osmo Landhuisverf RAL 7035 Lichtgrijs Kleurvoorbeeld
Osmo Landhuisverf RAL 7042 Verkeersgrijs Kleurvoorbeeld
Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart Kleurvoorbeeld
Osmo Landhuisverf RAL 9010 Zuiver wit Kleurvoorbeeld
Osmo Landhuisverf 2101 Wit Kleurvoorbeeld
Osmo Landhuisverf
Osmo Landhuisverf RAL 7016 Antracietgrijs Kleurvoorbeeld
Osmo Landhuisverf RAL 7035 Lichtgrijs Kleurvoorbeeld
Osmo Landhuisverf RAL 7042 Verkeersgrijs Kleurvoorbeeld
Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart Kleurvoorbeeld
Osmo Landhuisverf RAL 9010 Zuiver wit Kleurvoorbeeld
Osmo Landhuisverf 2101 Wit Kleurvoorbeeld
langdurige-uv-bescherming

Beschermt tegen UV straling

Door de kleurpigmenten beschermt de Landhuisverf tegen vergrijzing

kleurtinten

In 5 verschillende RAL kleuren

Vanaf 2,5L in iedere RAL en NCS kleur te mengen

unieke-olie-was-combinatie

Zeer goede dekking

Op basis van natuurlijke oliën en hoog rendement

Voordelen Osmo Landhuis Verf RAL

  • Duurzame afwerking, dat is geschikt is voor al het buitenhout, ook geschikt voor kinderspeelgoed
  • Geeft een dekkend effect, waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft
  • Na behandeling waterbestendig, vuilafstotend en bestendig tegen UV-straling
  • De kleuren zijn onderling te mengen
  • Behoudt het karakter van het hout

Beschrijving

De Landhuis Verf RAL van Osmo is zeer geschikt voor hout buitenshuis, waarvoor een bijzonder duurzame afwerking vereist is. Osmo Landhuis Verf RAL Verf is een dekkende op olie gebaseerde buitenverf die uitermate geschikt is voor hout buitenshuis. Deze buitenverf is uit voorraad leverbaar in bovenstaande producten, tevens is de Landhuisverf beschikbaar in 168 RAL- en 1950 NCS-kleurtinten. Het product is ideaal voor de vernieuwing van oude openporige toplagen en verweerde toplagen. Daarbij is het verstandig om altijd een test te maken voor de hechting op een bestaand oppervlak. De houtstructuur blijft zichtbaar en is tevens speeksel en zweetvast en niet schadelijk voor mens, dier en plant na droging. De Landhuisverf is bestand tegen alle weersomstandigheden en is bestand tegen kleine beschadigingen. Alle Osmo Landhuis verven zijn onderling met elkaar te mengen om een andere kleurtint te creëren. Keuzestress omtrent de kleuren? Bekijk de kleurenpagina voor een duidelijk overzicht.

Er zijn zes varianten van de Landhuisverf RAL, 9005 Gitzwart, RAL 9010 Zuiver Wit, RAL 9016 Verkeerswit, RAL 7016 Antracietgrijs, RAL 7035 Lichtgrijs en de RAL 7042 Verkeersgrijs A.

1. De eerste laag Landhuisverf aanbrengen met een Kwast of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.

2. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

3. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 10-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.

4. Tweede laag RAL Landhuisverf aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

5. Droging in ca. 12 uur; zie punt 3.

De Landhuisverf creëert een dekkend effect. Hierbij blijft de houtstructuur wel zichtbaar.

Ja, dankzij de kleurpigmenten in het product biedt het een betere bescherming dan geen behandeling.

Dit product kan op al het buitenhout worden aangebracht. Zowel op liggend als op staand hout, voorbeelden hiervan zijn: tuinhuizen, gevels en schuttingen.

Twee lagen op onbehandeld of kaal geschuurd hout zijn voldoende voor een goede bescherming. Voor renovatie is vaak 1 laag voldoende

Nee, twee lagen zijn voldoende. Wanneer u meer dan twee lagen aanbrengt, is er kans dat de Landhuisverf niet hecht.

U kunt het product aanbrengen met een borstel of een kwast. De kwast is handig voor de randjes en de borstel is handig voor de grotere stukken van het oppervlak. Breng de olie dun aan op het oppervlak en kwast deze goed uit, zodat er geen aanzet strepen komen op het oppervlak.

Op nieuw en geschuurd hout heeft de Landhuisverf een verbruik van 24m2 per 1L. Met de handige verbruiksmeter kunt u uitrekenen hoeveel liter u nodig heeft. Oud hout of hout dat onbehandeld buiten heeft gelegen, neemt vaak meer product op, waardoor er meer Landhuisverf nodig is dan aanbevolen. Schaf daarom altijd iets meer product aan dan voor de aanbevolen vierkante meters. U kunt namelijk het oppervlak onderhouden en bijwerken met de Landhuisverf.

Breng het product aan in de richting van de houtnerf. Kwast vervolgens het product goed uit met de plank en houtnerf mee.

De droogtijd bedraag tussen de 10 tot 12 uur, bij ℃/ 50% rel. luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd.

Als het om een olieproduct gaat, kan dit meestal wel. Er kan maximaal één laag worden aangebracht, een tweede laag heeft kans op onthechting. Dit moet altijd eerst getest worden. Als het oppervlak nu is behandeld met een product op waterbasis, dient het oppervlak eerst kaal geschuurd te worden voordat het behandeld kan worden met Landhuisverf.

De Landhuisverf kan op alle buiten houtsoorten aanbracht worden, zowel zachthout- als hardhoutsoorten.

De Landhuisverf droogt zijdemat op. Als u een matte uitstraling wilt kunt u de eerste laag met de Landhuisverf aanbrengen en als tweede laag de kleurloze Natuurlijke Olie Beits 701 mat.

10° C (minimaal)

Wanneer u ziet dat het behandelde hout minder mooi wordt, kunt u een nieuwe laag van de Landhuisverf aanbrengen. Van tevoren kunt u het hout reinigen met de Osmo Power-Gel. U hoeft het oppervlak niet te schuren voor het bijwerken van het hout.

Ja, van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar.

Elke houtsoort en elk oppervlak neemt Osmo weer anders op en met een test heeft u een duidelijk voorbeeld over hoe het hout gaat reageren op het product. Ook ziet u meteen of het product het gewenste resultaat levert. Van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar.

Nadat het product is aangebracht en volgens de aangeschreven tijd is opgedroogd, kan er worden gekeken of de Osmo goed heeft gehecht. Dit kan gecheckt worden door: eerst een paar druppels water op het oppervlak te laten vallen. Liggen deze druppels na een paar uur nog op het oppervlak? Dan is het goed beschermd. De tweede check voert u uit met uw nagel. Krab stevig met uw nagel over het oppervlak? Mits er geen Osmo loslaat van het oppervlak is het product goed gehecht.

Wanneer het hout goed is behandeld met de Landhuisverf gaat dit wel 3 tot 6 jaar mee. Wij adviseren elk jaar even te kijken of de behandeling nog naar wens is, als dit niet zo is kunt u het weer bijwerken.

Het is aan te raden om het hout van tevoren te reinigen met de Power-Gel. Dit zorgt ervoor dat het hout weer schoon is. Daarna kan het oppervlak bijgewerkt worden met 1 laag. Het is verstandig om hetzelfde product te kiezen waar het hout al mee behandeld is.

Het hout mag maximaal een vochtgehalte van 20% hebben.

Als het buiten hout vergrijsd is, is het aan te raden dit eerst te ontgrijzen. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur van het hout weer naar boven komt. Als dit niet gebeurt blijft de grijze kleur onder de olie zitten en blijf je altijd een grijze tint zien. Het ontgrijzen van het hout kan met de Osmo Power-Gel.

Het is aan te raden om nieuw hout eerst ongeveer 6 weken te laten verweren buiten. Het hout moet wennen aan buiten en aan de verschillende weertypen zoals: zon en regen. Het verweren zorgt ervoor dat het hout beter de olie kan opnemen en dat de behandeling beter blijft zitten op het hout.

MSDS Veiligheidsblad

Wat anderen vinden van Osmo Landhuis Verf RAL

Osmo Landhuisverf

Osmo Landhuis Verf RAL

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties