Houten pergola behandelen banner

Houten pergola behandelen

Natuurlijke bescherming van Pergola’s

Osmo Uv-Beschermingsolie

Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Beschermt verticaal hout tegen Uv-straling met factor 12.

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties

Een pergola kan een mooie toevoeging aan een tuin zijn. Met een houten pergola kan een overkapping voor het creëren van schaduw gemaakt worden. Ook kunnen er prachtige klimplanten aan de pergola worden bevestigd, dit geeft een echt groen gevoel aan de tuin. Het leuke van een houten pergola is dat deze geschikt is voor elke soort tuin. Pergola zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Je kunt dus zelf kiezen hoe groot of juist klein de pergola moet worden.

Voordelen UV-Beschermingsolie

 • Met beschermende filmlaag tegen UV-stralen
 • Als toplaag op reeds gekleurde oppervlakken verlengt het de renovatietijd aanzienlijk
 • Vertraagt het vergrijzings-proces met Uv-factor 12
 • Ideaal voor alle verticale houten oppervlakken
 • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen

Producten voor het behandelen van een houten pergola

Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Vanaf 19,95

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties

Welk hout is geschikt voor een pergola?

De meeste houten pergola’s worden gemaakt van Douglas, Lariks of Bankirai hout. Eigenlijk maakt de houtsoort voor een pergola niet uit, het is vooral belangrijk dat het hout goed behandeld wordt, dit zorgt ervoor dat het hout van top kwaliteit blijft.

Houten pergola met planten

Een houten pergola is zeer geschikt voor het laten groeien van klimplanten. De klimplanten kunnen om zowel de staande als de liggende delen wikkelen en zorgen hiermee voor een mooie groene uitstraling. De begroeiing zorgt niet alleen voor meer groen in de tuin maar kan ook meer schaduw creëren in de tuin. Helaas bestaan er geen klimplanten die het hele jaar in de bloei staan, met allerlei mooie kleurtjes. Wel zijn er klimplanten die het hele jaar groen blijven, denk hierbij bijvoorbeeld aan een Wisteria of een klimdruif.

Houten pergola overkapping

Een pergola kan naast een groene uitstraling ook voor veel schaduw zorgen in de tuin. De schaduw maakt het op de heetste momenten van de dag dragelijk om ook lekker buiten te zitten. Vaak worden de houten pergola’s gebruikt als terrasoverkapping. Het enige wat je naast de pergola zelf nog nodig hebt is een doek die zorgt voor de schaduw. Deze schaduwdoeken zijn vaak makkelijk zelf te monteren en ook te demonteren wanneer het weer slechter weer wordt.

Pergola zwart hout

Zwart hout bestaat niet, maar wat niet zwart is kan natuurlijk wel zwart gemaakt worden. Douglas hout en andere houtsoorten kunnen prima behandeld worden met de Osmo Landhuisverf 9005 Zwart. Dit product zorgt ervoor dat het hout dekkend zwart wordt geverfd. Het voordeel van dit product tegenover verf is dat de Landhuisverf ook beschermt tegen vocht en vuil, ook bladdert dit product niet af en kan het niet scheuren.

Pergola behandelen

Het behandelen van het pergola hout kan met verschillende producten. Maar als u opzoek bent naar een kwaliteitsproduct dat zorgt voor bescherming tegen uv-stralen, vocht en vuil en dat u niet elk jaar opnieuw hoeft aan te brengen kunt u kijken naar de producten van Osmo.

Douglas overkapping behandelen

Ook overkappingen van bijvoorbeeld Douglas hout kunnen behandeld worden met de Uv-Beschermingsolie. Dit zorgt voor een beschermend oppervlak, waardoor de levensduur van het hout verlengt wordt. Voor Douglas hout is de Uv-Beschermingsolie 427 Douglas een mooie kleur. Deze kunt u afwerken met de Uv-Beschermingsolie 420 Kleurloos, deze twee producten samen zorgen op Douglas hout voor een onbehandelde uitstraling. Meer weten over Douglas hout behandelen, bekijk deze pagina.

UV-Beschermingsolie voor houten pergola

De Osmo Uv-Beschermingsolie is uitermate geschikt voor het behandelen van houten pergola’s. Het product zorgt er na de behandeling voor dat het hout is beschermd tegen:

  • Uv-stralen, het hout vergrijsd niet. Beschermd met factor 12.
  • Vocht, er kan geen water in het hout trekken door de behandeling.
  • Groene aanslag, schimmels en algen. Deze kunnen niet in het hout trekken dankzij de beschermlaag

 

Aanbrengen Osmo Olie

Het product is simpel op het hout aan te brengen met een kwast of een microvezelroller. Breng twee lagen van de olie aan op het hout en het is zeer goed beschermd. De behandeling gaat ongeveer 3 tot 6 jaar mee. Dit hangt sterk af van de weersinvloeden. Het voordeel van Osmo is dat het aanbrengen van de nieuwe laag erg gemakkelijk gaat. Je hoeft alleen het hout schoon te maken en een nieuwe laag van de olie aan te brengen. Na de nieuwe behandeling straalt het hout weer als voorheen.

UV-beschermingsolie varianten

De Uv-Beschermingsolie is er in verschillende kleuren. Al deze varianten bieden bescherming tegen de uv-stralen, zelfs de kleurloze variant (420).  De kleurvarianten hebben allemaal een kleurnaam die vernoemd is naar hout, zoals Douglas en Lariks. Echter betekent dit niet dat alleen de Douglas olie variant op Douglas hout aangebracht mag worden. U kunt zelf kiezen welke kleur u het mooiste vindt. Omdat wij verschillende producten hebben in het assortiment is het altijd verstandig om van tevoren te testen welke kleur u het mooiste vindt. Wij hebben van alle basisbehandeling namelijk testers in het assortiment. Die kunt u via onderstaande button aanvragen.

Producten uit deze blog

Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten

Osmo UV-Beschermingsolie

Vanaf 19,95

Vanaf 19,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Sachet Testverpakking Sample

 1,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...