Houten wandpaneel behandelen

Houten wandpanelen behandelen

Beschermt tegen vocht, vuil en vlekken

Een populaire manier van het bedekken van een muur zijn houten wandpanelen voor aan de muur. Houten panelen geven elke ruimte een stijlvolle uitstraling. Daarnaast zorgen de panelen voor een goede akoestiek in de kamer, het zorgt ervoor dat de nagalm verwijderd wordt en geluidsgolven worden geabsorbeerd.

Plaats de panelen horizontaal, verticaal of diagonaal voor interessante effecten. Deze kant-en-klare geluiddempende wandpanelen zijn eenvoudig aan te passen en te installeren, zowel aan de muur of aan het plafond. Bedek een hele muur om een opvallende muur te creëren of creëer een hoofdeinde achter het bed. Omdat de installatie eenvoudig en snel is, is het geschikt voor iedereen die een beetje kan klussen.

Houten wandpanelen binnen

De houten wandpanelen voor aan de muur zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Elke houtsoort heeft zijn eigen natuurlijke uitstraling en kleur. Daarnaast kunnen de panelen ook worden behandeld met de binnen producten van Osmo. Een behandeling zorgt ervoor dat het hout beschermd is tegen vocht en vieze, vette handen. Ook zorgt een behandeling ervoor dat het hout minder snel zal gaan verkleuren.

Welke behandeling voor een houten wandpaneel?

Een kleurloze behandeling zorgt ervoor dat de wandpanelen kleuren alsof het nat gemaakt is, hierbij komen de tekeningen in het hout meer naar voren. Een kleurloze behandeling kan met de Osmo Hardwax-Olie Original uitgevoerd worden.

Als je eiken wandpanelen of van een andere lichte houtsoort hebt kan een behandeling met de Hardwaxolie Effect Natural een hele mooie uitstraling geven. Dit product kleurt het hout namelijk alsof het onbehandeld is.

Je kunt ook gaan voor een wash effect, hierbij kleuren vooral de nerven van het hout. Dit kan een hele mooie uitstraling geven aan de wandpanelen. Een wash effect kan worden gecreëerd met de Osmo Olie-Beits.

Voor een meer egale kleuring van het hout is de Osmo Hardwaxolie Farbig het juiste artikel. Deze variant is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren

Kleurvoorbeelden op eikenhout

Hieronder staan enkele kleurvoorbeelden op eikenhout. Wil je meer kleurvoorbeelden bekijken? Klik dan op de desbetreffende producten en bekijk de kleurvoorbeelden op de productpagina’s. De voorbeelden zijn te zien op verschillende houtsoorten.

Osmo TopOil 3028 op Eiken

Kleurloos

Hardwax-Olie Original

Osmo Effect-Natural 3041 op Eiken

3041 Natural

Hardwax-Olie Effect

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3072 op Eiken

3072 Amber

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Hardwax-Olie Farbig 3075 op Eiken

3075 Zwart

Hardwax-Olie Farbig

Osmo Olie-Beits 3501 1 laag op eiken

3501 Wit

Olie-Beits

Osmo Olie-Beits 3512 1 laag op eiken

3512 Zilvergrijs

Olie-Beits

Osmo Olie-Beits 3543 1 laag op eiken

3543 Cognac

Olie-Beits

Osmo Olie-Beits 3590 1 laag op eiken

3590 Zwart

Olie-Beits

Hoe moet ik een houten wandpaneel behandelen?

Ga je voor een Hardwax-Olie voor het behandelen van de wandpanelen? Dan kun je de Hardwax-Olie aanbrengen met een kwast of microvezelroller. Breng de Osmo dun aan! Dit is erg belangrijk voor de hechting van de Hardwax-Olie. Normaal adviseren wij voor houten vloeren en tafels om twee lagen aan te brengen. Voor houten wandpanelen kan dit ook. Maar hoeft dit niet per se, een houten wandpaneel slijt natuurlijk minder dan een houten vloer.

Ga je voor de Osmo Olie-Beits dan is het aan te raden om deze poetsen, dit kan met de Easy pad poetsdoeken. Hiermee kun je gelijkmatig en dun de Osmo Olie-Beits aanbrengen op het hout. Breng de Olie-Beits aan in de richting van de houtnerf, werk van boven naar beneden (of andersom) en laat deze 20 minuten intrekken. Daarna met een andere pluisvrije doek het overtollig product wegpoetsen, ook met de plank en houtnerf mee. Voor een betere bescherming zou je nog een laag Hardwax-Olie Original kunnen aanbrengen (één laag kwasten of rollen met een microvezelroller).

Producten om houten wandpanelen te behandelen

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Effect

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 46,95

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...