Osmo Primer 7000 Dekkend Wit
natuurlijke-houtkleur

Zeer goede dekking

Op basis van natuurlijke ingrediënten en hoog rendement

professioneel-product

Bladdert niet af

Beschermt tegen weersinvloeden

beschermlaag

Beschermt tegen schimmels en algen

Voorkomt het rotten van hout

Voordelen Primer

  • Bestand tegen alle weersomstandigheden
  • Sneldrogend, droogt in 3 tot 5 uur
  • Houtstructuur blijft zichtbaar
  • Makkelijk aan te brengen
  • Handig als eerste laag

Beschrijving

Osmo Primer is geschikt voor al het buitenhout, waarvoor een witte houtafwerking voorafgaand aan de plaatsing gewenst is. Ideaal voor houten gevelbekleding, kozijnen, schuttingen, tuinhuisjes, pergola’s, carports en hekwerken. Osmo Primer is geoptimaliseerd voor een professionele en vooral snelle toepassing. Het is zeer druipvast en extreem sneldrogend, de Primer droogt al in 3 tot 5uur. Hierdoor kunnen zowel de Primer als toplaag in één dag worden aangebracht op het hout. Voor een langdurige bescherming van hoge kwaliteit wordt een witte of lichtgekleurde toplaag met de Osmo Landhuisverf of Osmo Dekkende Beits aanbevolen.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de ingrediënten namelijk gescheiden. Maakt altijd eerst een test, om te kijken of het product goed hecht en het resultaat goed is.

2. De eerste laag met de Primer aanbrengen met een Kwast of Microvezelroller op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer 3-5 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.

5. Tweede laag met een witte of licht gekleurde Landhuisverf of Dekkende Beits aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

6. Droging van de tweede laag in ca. 12 uur; zie punt 4.

Houtoppervlak moet schoon, droog en vorstvrij zijn (buitentemperatuur min. +5 C, vochtgehalte max. 18%). Osmo Primer is klaar voor gebruik. Goed roeren. Reinig oude microporeuze vlekken grondig. Oude verven, lakken en beitsen moeten volledig worden verwijderd. Draag altijd een stofmasker tijdens het schuren.

Met Osmo Kwast of Osmo Microvezel Roller op schoon droog hout dun met de nerf mee dun aanbrengen en gelijkmatig verdelen, indien mogelijk aan alle kanten.

Het product droogt in ca. 3-5 uur (normale klimatologische omstandigheden, 23 °C/50 % rel. vochtigheid). Goed ventileren tijdens het drogen. Lagere temperaturen en/of hogere luchtvochtigheid kunnen de droogtijden verlengen.

2 jaar en langer indien bewaard in het gesloten originele blik. Niet blootstellen aan vorst of temperaturen boven 30 °C!

Met een 2,5L blik kun je ongeveer 30m2 behandelen. Productdekking voor 1 laag is 12 m2/1 l. Het hangt sterk af van het karakter en de staat van het hout. Alle informatie heeft betrekking op gladde en geschaafde/geslepen oppervlakken. Andere ondergronden kunnen tot afwijkingen in de dekking leiden.

Het verbruik is sterk afhankelijk van de staat van het hout Verbruik 12m2 per liter
De droogtijd hangt af van de ventilatie, temperatuur en luchtvochtigheid Droogtijd +- 3 - 5 uur
De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur bij 23 °C en 50% relatieve luchtvochtigheid bedraagt de droogtijd 12 uur Verwerkingstemperatuur 5 °C (minimaal)
Kan het product kant en klaar gebruikt worden of dient het verdunt te worden Gebruiksklaar Ja
Is het product na gebruik recyclebaar Recyclebaar Ja, na droging
Prijs per m2, uitgaande van 2,5L Prijs per m2 €2,93
Waar kan dit product toegepast worden Gebruikslocatie Buitenshuis

Aantal liter

Er zijn verschillende factoren die de opname van het hout en daardoor het verbruik beïnvloeden. Door wat meer informatie te hebben over uw oppervlak kunnen wij een betere berekening maken. Door de voorbereiding en de staat van het oppervlak in te vullen weten wij beter hoeveel liter u ongeveer nodig heeft. Hieronder leggen wij uit wat wij met de verschillende opties bedoelen.

Voorbereiding oppervlak

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-geschliffen-glatt

Glad/Geschuurd

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-genutet-geriffelt

Geribbeld

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-saegerau

Ruw gezaagd

Staat oppervlak

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-aussen-neu-unbehandelt

Nieuw/Onbehandeld

oberflaeche-osmo-farbverbrauchsrechner-vergraut

Ontgrijsd/Vergrijsd

Ontgrijzen is noodzakelijk

Vergrijsd hout

Vergrijzing ontstaat doordat hout in aanraking komt met Uv-straling en vocht. Hout dat vergrijsd is, dient eerst ontgrijsd te worden voordat het kan worden behandeld. De vergrijzing kan ervoor zorgen dat de Osmo niet goed kan hechten op het hout. Vergrijsd hout kan worden ontgrijsd met de Osmo Power-Gel Houtontgrijzer. Nadat het hout ontgrijsd en gedroogd is kan het worden met een Osmo buitenproduct naar keuze.

Osmo Primer 7000 Dekkend Wit

Osmo Primer Dekkend Wit 7000 2,5L

 102,95

Uitverkocht