schutting opknappen
Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten
schutting opknappen
Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten
langdurige-uv-bescherming

Bescherm jouw schutting tegen UV en vergrijzing

De Power-gel reinigt en de UV-beschermingsolie beschermt tegen groene aanslag en vergrijzing!

natuurlijke-houtkleur

Biologisch afbreekbaar

Vrij van oplosmiddelen, formaldehyde, chloorverbindingen en aminen

reinigt-automatisch

Verwijdert vergrijzing en groene aanslag

Haalt de originele kleur van het hout weer op

Voordelen van de Osmo Schutting olie bundel

 • Reinig en behandel jouw schutting met Osmo!
 • Enkel geschikt voor staande houten oppervlakken
 • Biologisch afbreekbaar (onschadelijk voor planten of dieren)
 • Beschermt tegen UV en verkleuring

Beschrijving

Osmo Schutting olie bundel

Knap jouw schutting op in een handomdraai. Deze bundel bevat alles om jouw (vergrijsde) schutting naar de uitstraling te brengen die jij wil!

Deze bundel is geschikt op alle houtsoorten, maar bij twijfel doe een kleine test

Wat zit er in deze set?

 • Osmo Power-Gel: Onze krachtige ontgrijzer is ontworpen om die ongewenste grijze verkleuring van je houten oppervlakken te verwijderen. Het herstelt de natuurlijke kleur van het hout en bereidt het voor op verdere behandeling. Ideaal voor terrassen, schuttingen en tuinmeubilair.
  • Verbruik: 10 m2/l
  • Gebruiksklaar: Ja
  • Werking: 20 minuten laten intrekken, vergrijzing vervolgens wegborstelen met een harde terrasborstel.
  • Aanbrengen: (Blok)kwast
 • Osmo UV-Beschermingsolie: Deze olie is zeer geschikt voor staande oppervlakken zoals schuttingen, pergola’s en gevelbekleding. De Osmo Uv-Beschermingsolie is zeer geschikt voor staand hout waar veel zon op schijnt. Door de UV beschermingslaag werkt deze olie als een zonnebril voor op jouw schutting.
  • Verbruik: 18 m2/l
  • Gebruiksklaar: Goed roeren voor aanbrengen.
  • Werking: 2 lagen aanbrengen voor beste bescherming
  • Aanbrengen: (Blok)kwast
 • (Optioneel) Terrasborstel met handvat: Wanneer je kiest voor 2.5L Osmo Power-Gel dan krijg je daarbij een harde borstel geleverd met een handvat.

Waarom onze Schutting olie bundel?

De Osmo Power-Gel ontgrijst jouw houten schutting waardoor jij vervolgens de UV-Beschermingsolie kan aanbrengen op het onbehandelde/verweerde oppervlak. Zo ziet jouw schutting er zelfs na 10 jaar weer zo goed uit als nieuw!

Hoe kun je dit het beste aanbrengen?

De Power-Gel kun je het gemakkelijk  aanbrengen met een kwast waarna je dit product vervolgens met een harde borstel weer afborstelt. Zo hebben we kleine en grote kwasten tot en met 10cm.

Wanneer je de kwast reinigt kun je deze hergebruiken om bijvoorbeeld de UV-Beschermingsolie aan te brengen op de schutting.

Gebruik de Power-Gel om houten meubels, terrassen, schuttingen, tuinhuis of andere houten oppervlakken te ontgrijzen of te reinigen. Ontgrijzing geeft aan dat de behandeling niet meer genoeg beschermt, reiniging en nabehandeling is daarom aan te raden.

 1. Zand en ander grof vuil wegborstelen van het oppervlak met de Terrasborstel.
 2. Het gehele oppervlak licht vochtig maken met water.
 3. De Power-Gel met een Kwast of Vloerborstel aanbrengen op het oppervlak.
 4. Na de inwerktijd van 20 minuten het oppervlak met een Harde borstel of een schrobber met veel water uitborstelen.
 5. Het oppervlak minimaal 24 uur laten drogen.
 6. Nu kan je jouw schutting oliën. Tip: Reinig de kwasten goed met water en laat deze vervolgens goed drogen.
 1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.
 2. De eerste laag UV-Beschermingsolie aanbrengen met een Kwast of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.
 3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.De droging van de eerste laag in duurt ongeveer 10-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Let er dus op dat het niet wordt aangebracht tijdens slecht weer en regen.Tweede laag UV-beschermingsolie aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.Droging in ca. 12 uur; zie punt 4.

Ja Power-Gel kan ook Groene aanslag verwijderen. Desondanks raden wij aan om in dit geval Osmo Terrasreiniger te gebruiken omdat je met dit product meer m2/l kan reinigen.

Met een goede behandeling en onderhoud kan je jouw schutting voor een termijn van 1 tot 5 jaar beschermen tegen verkleuring. Op termijn vergrijsd hout altijd, maar geen zorgen. Wanneer dit gebeurd kun je met de Osmo Power-Gel het hout ontgrijzen en vervolgens opnieuw behandelen.

Osmo is op basis van natuurlijke middelen en zeer geschikt voor het reinigen van tuinhout. De Osmo Terrasreiniger is daarom een milieuvriendelijke keuze.

Wanneer je jouw schutting gereinigd en geolied hebt met deze bundel kun je deze in het vervolg onderhouden door de schutting te reinigen en opnieuw 1 laag te oliën met dezelfde olie als dat de schutting behandelt is.

Zorg ervoor dat je het hout in je tuin schoonmaakt zodat vuil en schimmels niet kunnen hechten. Zie je daarnaast dat je schutting is verkleurd of vergrijsd, gebruik dan de Osmo Power-Gel om het hout te ontgrijzen en breng een nieuwe beschermlaag aan.

MSDS Veiligheidsblad Osmo Power-Gel