Douglas hout schoonmaken

Houten terras behandelen

Verschillende mogelijkheden – voor en nadelen

Reinigen van het terras

Voor het reinigen van uw terras zijn meerdere mogelijkheden. Na de reiniging heeft u eigenlijk twee mogelijkheden: u kunt kiezen voor de behandeling met een Osmo product voor een langere levensduur. Tevens kunt u de keuze maken om het oppervlak weer opnieuw te laten vergrijzen/verweren en vervolgens deze reiniging te herhalen.

Voor de reiniging hebben wij meerdere producten, ieder product heeft haar eigen eigenschap en aspect van de reiniging.

Behandelen van het terras

Nieuw houten terras

Als u een nieuw terras heeft, raden wij aan om uw terras eerst te laten verweren voordat u deze wilt gaan behandelen. Een terras laten verweren dient ervoor dat het hout zijn inhoudsstoffen kan afgeven, kan werken, etc. Na enkele maanden blootgesteld te zijn aan de zon, de regen en andere weersinvloeden is het oppervlak vergrijsd. Indien dit het geval is kunt u het oppervlak behandelen met de Osmo Power-Gel (houtontgrijzer), dit zorgt ervoor dat het oppervlak terug gaat naar haar originele kleur. Na de behandeling met de Power-Gel kunt u een keuze maken uit één van de afwerkingen voor een terras.

Bestaand houten terras

Als u een bestaand terras heeft zijn er eigenlijk twee situaties waarin uw terras kan verkeren. U kunt een terras hebben dat behandeld is met een product anders dan Osmo. Of u kunt een onbehandeld terras hebben dat verweerd en vergrijst is.

Behandeld terras: Voordat u Osmo afwerking kunt gebruiken is het aan te raden om het oppervlak eerste te ontdoen van de vorige behandeling. U kunt het oppervlak schuren zodat u weer kaal hout heeft. Tevens heeft u de mogelijkheid om de Osmo Verf Remover Gel te gebruiken, dit product lost eigenlijk de vorige afwerking op zodat u een Osmo afwerking kunt gebruiken.

Verweerd terras: Behandel het oppervlak met de Osmo Power-Gel (houtontgrijzer), dit zorgt ervoor dat het oppervlak terug gaat naar haar originele kleur. Na de behandeling met de Power-Gel kunt u een keuze maken uit een van de afwerkingen voor een terras.

Osmo Terras-Olie aanbrengen

Osmo Terras-Olie Aanbrengen Thumbnail Video

Producten voor het behandelen en reinigen van het terras

Osmo Terrasreiniger

Osmo Terrasreiniger

Vanaf 21,95  19,95

Vanaf 21,95  19,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Power-Gel alle inhoudsmaten

Osmo Power-Gel Hout Ontgrijzer

Vanaf 15,95  14,35

Vanaf 15,95  14,35
Selecteer eerst alle opties
Osmo Verf Remover Gel alle inhoudsmaten

Osmo Verf Remover Gel

Vanaf 17,95

Vanaf 17,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Terras-Olie alle inhoudsmaten

Osmo Terras-Olie

Vanaf 39,95

Vanaf 39,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...