Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten
Osmo UV-Beschermingsolie alle inhoudsmaten
langdurige-uv-bescherming

Bescherm jouw schutting tegen UV en vergrijzing

De Power-gel reinigt en de Natuurlijke Olie-Beits beschermt tegen groene aanslag en vergrijzing!

natuurlijke-houtkleur

Biologisch afbreekbaar

Vrij van oplosmiddelen, formaldehyde, chloorverbindingen en aminen

reinigt-automatisch

Verwijdert vergrijzing en groene aanslag

Haalt de originele kleur van het hout weer op

Voordelen van de Osmo Schutting olie bundel

 • Reinig en behandel jouw tuinmeubel met Osmo!
 • Een complete bundel om jouw houten tuinmeubel op te knappen
 • Biologisch afbreekbaar (onschadelijk voor planten of dieren)
 • Beschermt tegen UV en verkleuring

Beschrijving

Tuinmeubel behandelen met Osmo Natuurlijke Olie-Beits

Knap jouw tuinmeubelset op in een handomdraai. Deze bundel bevat alles om jouw (vergrijsde) tuinmeubel naar de uitstraling te brengen die jij wil!

Deze bundel is geschikt op alle houtsoorten, maar bij twijfel doe een kleine test

Wat zit er in deze set?

 • Osmo Power-Gel 0,5L: Onze krachtige ontgrijzer is ontworpen om die ongewenste grijze verkleuring van je houten oppervlakken te verwijderen. Het herstelt de natuurlijke kleur van het hout en bereidt het voor op verdere behandeling. Ideaal voor terrassen, schuttingen en tuinmeubilair.
  • Verbruik: 5 m2
  • Gebruiksklaar: Ja
  • Werking: 20 minuten laten intrekken, vergrijzing vervolgens wegborstelen met een harde terrasborstel.
  • Aanbrengen: Kwast
 • Osmo Natuurlijke Olie-Beits 0,75L: Deze olie is zeer geschikt voor tuinmeubelen. Het beschermt het hout voor verkleuring en schimmels.
  • Verbruik: 19 m2
  • Gebruiksklaar: Goed roeren voor aanbrengen.
  • Werking: 2 lagen aanbrengen voor beste bescherming
  • Aanbrengen: Kwast
  • Glansgraad: Matte afwerking
 • Terrasborstel met handvat: Om de Osmo Power-Gel en het vuil van het meubel goed af te borstelen raden wij aan een harde borstel te gebruiken.

Waarom onze Tuinmeubel olie bundel?

De Osmo Power-Gel ontgrijst jouw houten tuinmeubels waardoor jij vervolgens de Natuurlijke Olie-Beits kan aanbrengen op het onbehandelde/verweerde oppervlak. Zo ziet jouw tuinmeubel er zelfs na 10 jaar weer zo goed uit als nieuw.

 

Hoe kun je dit het beste aanbrengen?

De Power-Gel kun je het gemakkelijk  aanbrengen met een kwast waarna je dit product vervolgens met een harde borstel weer afborstelt. Zo hebben we kleine van 2,5cm en 5cm.

Wanneer je de kwast reinigt kun je deze hergebruiken om bijvoorbeeld de Osmo Natuurlijke Olie-Beits aan te brengen op de tuinmeubelen.

Gebruik de Power-Gel om jouw houten tuinmeubel te ontgrijzen of te reinigen. Ontgrijzing geeft aan dat het tuinmeubel niet meer beschermt wordt voor UV, schimmels of groene aanslag. Reiniging en nabehandeling is daarom aan te raden.

 1. Zand en ander grof vuil wegborstelen van het oppervlak met de Terrasborstel.
 2. Het gehele oppervlak licht vochtig maken met water.
 3. De Power-Gel met een Kwast of Vloerborstel aanbrengen op het oppervlak.
 4. Na de inwerktijd van 20 minuten het oppervlak met een Harde borstel of een schrobber met veel water uitborstelen.
 5. Het oppervlak minimaal 24 uur laten drogen.
 6. Nu kan je jouw tuinmeubel oliën. Tip: Reinig de kwasten goed met water en laat deze vervolgens goed drogen.
 1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.
 2. De eerste laag Natuurlijke Olie-Beits aanbrengen met een Kwast of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.
 3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.
 4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 8-12 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.
 5. Tweede afwerklaag aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.
 6. Droging in ca. 8-12 uur; zie punt 4.

Ja Power-Gel kan ook Groene aanslag verwijderen. Desondanks raden wij aan om in dit geval Osmo Terrasreiniger te gebruiken omdat je met dit product meer m2/l kan reinigen.

Met een goede behandeling en onderhoud kan je jouw schutting voor een termijn van 1 tot 5 jaar beschermen tegen verkleuring. Op termijn vergrijsd hout altijd, maar geen zorgen. Wanneer dit gebeurd kun je met de Osmo Power-Gel het hout ontgrijzen en vervolgens opnieuw behandelen.

Osmo is op basis van natuurlijke middelen en zeer geschikt voor het reinigen van tuinhout. De Osmo Terrasreiniger is daarom een milieuvriendelijke keuze.

Wanneer je jouw tuinmeubel gereinigd en geolied hebt met deze bundel kun je deze in het vervolg onderhouden door het tuinmeubel opnieuw te reinigen met power-gel en een nieuwe laag aan te brengen met dezelfde olie als dat tuinmeubel nu heeft.

Zorg ervoor dat je het hout in je tuin schoonmaakt zodat vuil en schimmels niet kunnen hechten. Zie je daarnaast dat je tuinmeubel is verkleurd of vergrijsd, gebruik dan de Osmo Power-Gel om het hout te ontgrijzen en breng een nieuwe beschermlaag aan.

MSDS Veiligheidsblad Osmo Power-Gel
Thumbnail_Video 7 - Tuinmeubelen beitsen WEBSITE