949S_rom.W._Kamin4_Zusatz_Osmo_D2(7029)_DE

Hout de prijzen laag

Zo kan jij besparen op je energierekening

De energieprijzen blijven maar stijgen. Sinds oktober 2021 betalen we voor een kuub gas of een kilowattuur stroom al fors meer dan dat we gewend zijn. Die prijsstijging zet ook dit jaar fors door: naar verwachting zullen de gas- en energieprijzen met ruim 250% stijgen ten opzichte van juni 2021. Maar gelukkig voor jou: isoleren kun je leren! Wij geven je graag een paar tips hoe jij kunt besparen op je energierekening. Isoleer je woning met het gebruik van hout!

De voordelen van hout

De grondstof hout heeft van nature een uitstekende warmte-isolatie. Niet gek dat het daarom een populair bouwmateriaal betreft. Ten opzichte van baksteen, dat veruit het meest gebruikt wordt in de bouw, is het warmte-isolerende vermogen van hout ruim vijf keer groter! Hout isoleert zelfs 10 keer beter dan beton. Wanneer je in de winter de verwarming aanzet, zullen de bakstenen- of betonnen wanden van de woning eerst een groot deel van de warmte opnemen. Bij hout is dit nu net andersom: doordat hout veel minder goed geleid dan steen en beton, wordt direct de binnenlucht van de woning verwarmd.

Niet enkel resulteert een houten woning in de winter in een warm huis, in de zomer zorgt het juist voor een koel huis. Anders dan bij stenen of beton, houdt het hout zelf nauwelijks warmte vast. Hierdoor koelt de woning ook snel af. Daarnaast voelt een hout in huis gevoelsmatig ook warmer aan dan steen of beton. Ook dat zorgt ervoor dat in de winter de thermostaat een graadje lager kan, wat uiteindelijk zorgt voor een lagere energierekening.

Ik hout ervan!

Naast een goed isolerend vermogen, heeft hout nog veel meer voordelen. Zo is hout duurzaam en milieuvriendelijk. Hout is namelijk volledig recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Overigens heeft hout een mooie en warme uitstraling die nooit vermoeid. Toch raden we je niet aan om je huis volledig om te bouwen met hout. Hoewel hout dan misschien beter isoleert, heeft een huis van steen of beton zeker ook voordelen ten opzichte van een houten hutje. Zo is een huis gemaakt van bakstenen of beton veel beter bestand tegen weersomstandigheden zoals regen, wind en vorst, vergt het minder onderhoud en is het brandveiliger.

Isoleren kun je leren

Wij raden je graag het beste van beide aan: laat het steen of beton voor wat het is, maar voeg hout toe aan je woning! Tegenwoordig is er veel mogelijk. Zo kun je kiezen voor een houten buitenwandconstructie: bij deze constructie wordt er hout aan de buitenzijde van de steen- of betonmuur getimmerd. Tussen het hout en het beton/steen wordt een ruimte van 10 centimeter gelaten welke wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Een dergelijke constructie isoleert wel 1,5 keer beter dan een geïsoleerde stenen spouwmuur.

Ook aan de binnenzijde van een steen- of betonmuur kan er worden geïsoleerd. Het plaatsen van een houten wandpaneel geeft je woning niet enkel een mooie en warme uitstraling, hij warmt ook écht sneller op. De houten bedekking van de muur zal voorkomen dat de warmte in de muren trekt waardoor de ruimte sneller opwarmt. Overigens heeft een houten wandpaneel ook een positieve invloed op de akoestiek in een ruimte. Hout heeft van nature namelijk een geluiddempende werking. Een houten wandpaneel is dus niet enkel een lust voor het oog, maar dus ook voor het oor.

Behandeld hout isoleert beter

Goede zorgt dragen voor het hout is essentieel als je wilt dat het lang meegaat. Door het hout te behandelen bescherm je het hout tegen vocht, vuil en beschadiging: drie factoren die ervoor zouden kunnen zorgen dat het hout zijn isolerende functie verliest. Ook kun je met behulp van een houtbehandeling het hout van de gewenste warme uitstraling voorzien.

Binnenhout behandelen

Of je nu binnens- of buitenshuis hout aanbrengt ten behoeve van de isolatie, wij hebben voor elk hout de juiste behandeling. Wil je hout binnenshuis behandelen? Dan kun je kiezen uit ons ruime aanbod aan houtbehandelingen voor binnen. Om houten oppervlakken te beschermen binnenshuis heeft Osmo Nederland veel verschillende producten in het assortiment. De producten van Osmo Nederland bestaan uit een natuurlijke combinatie van natuurlijke oliën en wassen welke zorgt voor een uitstekende bescherming van allerlei houten oppervlakken.

Houtbehandelingen voor binnen

Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Farbig alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Farbig

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 46,95

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Decorwas Transparant alle inhoudsmaten

Osmo Decorwas Creativ

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties

Buitenhout behandelen

Dient het hout buitenshuis te worden behandeld? Dan kun je kiezen uit onze vele houtbehandelingen voor buiten. De houtbehandelingen voor buiten van Osmo geven buitenhout de beste bescherming tegen zon, weer en wind. Elk product creëert een andere uitstraling: van een onbehandelde uitstraling, tot een volledig dekkende kleuring.

Houtbehandelingen voor buiten