pexels-skitterphoto-379526

Acaciahout behandelen

Bescherm jouw acaciahout tegen vocht, vuil en beschadigingen

Acaciahout is een populaire hardhoutsoort. Vanwege de hoge dichtheid van de houtvezels is acaciahout onderhoudsvriendelijk en bijzonder duurzaam. Niet gek dat acaciahout dan zowel voor binnen- als buitengebruik erg populair is. Acaciahout heeft van zichzelf een warme bruine kleur, een fijne nerf en een uniek vlammenpatroon. In kleur kan acaciahout zelfs erg verschillend zijn: van geel met een groenige tint tot een gemiddeld goudbruine kleur.

Hoewel acaciahout van zichzelf een warme kleur heeft die bij velen in de smaak valt, raden we het je niet aan om het acaciahout onbehandeld te laten. Wanneer je het acaciahout niet behandeld zal het niet voldoende beschermd zijn en snel beschadigen. Door jouw acaciahout te behandelen met de producten van Osmo kun je het jarenlang beschermen tegen vocht, vuil en beschadiging.

Acaciahout behandelen zonder kleurverschil

Wens je acaciahouten meubels behandelen zonder dat er een kleurverschil ontstaat? Dan kun je het beste kiezen voor de Osmo TopOil in de kleur Acacia. Deze behandeling, die dezelfde kleur bevat als acaciahout, zal ervoor zorgen dat het oppervlak beschermd wordt zonder dat er kleurverschil hoeft te ontstaan. De Osmo TopOil kan zowel poetsend als met een kwast of roller op het hout worden aangebracht. Door het product in het hout te poetsen wordt er een lichte dekking op het hout aangebracht. Kies je ervoor om het product met een kwast of roller aan te brengen, dan zal er per laag meer product worden aangebracht.

Om het oppervlak gemakkelijk te kunnen onderhouden in de toekomst, raden we je aan om bovenop de kleurlaag een kleurloze toplaag aan te brengen. Deze toplaag is in de toekomst gemakkelijk bij te werken zonder dat er kleurverschillen zullen ontstaan. Door als toplaag één laag van de kleurloze Osmo TopOil aan te brengen, zorg je voor een jarenlange bescherming en een onderhoudsvriendelijk oppervlak.

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Vanaf 40,95

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties

Acaciahout donker maken

Kies je toch liever voor een donkerder kleurtje op het acaciahout? Ook dat is zeker mogelijk. Door enkel een kleurloze laag op het acaciahout aan te brengen zorg je voor een permanente wet-look. Dit geeft dezelfde uitstraling als wanneer je het hout een beetje nat zou maken met water. Een kleurloze behandeling zal ervoor zorgen dat de kleur van het hout wordt verdiept. Het hout zal daardoor een tint donkerder kleuren.

Wil je het acaciahout graag nóg donkerder kleuren? Ga dan voor een behandeling met een donkere kleuring. Ook op acaciahout kun je de Osmo Olie-Beits aanbrengen. De Osmo Olie-Beits kan zowel voor een subtiele als volledige dekking worden gebruikt. Wanneer de Olie-Beits in het hout wordt gepoetst, zal er een subtiele kleuring op het hout worden aangebracht. Wanneer je de Olie-Beits met een kwast of roller aanbrengt, wordt er een dekkende kleuring gecreëerd. Werk ook de Olie-Beits af met een kleurloze toplaag voor een onderhoudsvriendelijk oppervlak.

Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 46,95

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties

Acaciahout lichter maken

Door een kleurende behandeling te kiezen in een lichte kleurtint, kun je acaciahout gemakkelijk lichter maken. Ook voor een lichte uitstraling is de Osmo Olie-Beits uitermate geschikt. Met de Osmo Olie-Beits kun je zowel een lichte dekking als een volledige dekking aan het hout geven. Zo kun je bijvoorbeeld met de Osmo Olie-Beits in een witte kleur een white wash-effect creëren. In dit genre zijn nog veel meer smaken beschikbaar: met de Olie-Beits kan er bijvoorbeeld ook een grey-wash worden gecreëerd.

Om de lichte kleurlaag op het hout zo lang mogelijk mooi te houden, raden we je aan om een kleurloze toplaag aan te brengen. De kleurloze laag is in de toekomst het makkelijkst te onderhouden zonder dat er kleurverschillen zullen ontstaan. Kies je voor een wash-effect, dan wordt er maar een kleine hoeveelheid product aangebracht op het oppervlak. Om het oppervlak alsnog optimaal te beschermen, raden we je aan om twee lagen Kleurloze toplaag aan te brengen.

Osmo Olie-Beits alle inhoudsmaten

Osmo Olie-Beits

Vanaf 46,95

Vanaf 46,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Hardwax-Olie Original alle inhoudsmaten

Osmo Hardwaxolie Original

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties