houten bartafel behandelen

Houten bartafel behandelen

Bartafel beschermen tegen vocht, vlekken en vuil

Osmo TopOil

Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Uitstraling: Wet-look (kleurloos), Gelijkmatig gekleurd

Aanbevolen gebruik: 1e en/of 2e laag

2 Kleurloos

5 Kleuren

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

Met een houten bartafel creëer je sfeer in huis. Hout is een natuurlijk materiaal dat van zichzelf al een warme uitstraling heeft. Met een houten bartafel zorg je ervoor dat de woning er meteen een stuk gezelliger uit komt te zien! Het is daarbij echter wel van belang dat je de houten bartafel behandelt. Hout is namelijk een mooi product, maar in onbehandelde staat is het ook erg kwetsbaar. Zo wil je geen wijn, koffie of olie op een onbehandeld stuk hout laten vallen, want dat trekt er meteen in. Dus zeker als er wel eens gegeten of gedronken wordt aan jouw houten bartafel, is het geen slecht idee om eens te kijken hoe je een bartafel in goede conditie houdt.

Voordelen TopOil

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voedselveilig, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken

Benodigdheden voor het behandelen van een houten bartafel

Osmo Hand reinigingsset

Osmo Hand Aanbrengset

 21,48

Uitverkocht
Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo TopOil alle inhoudsmaten

Osmo TopOil

Vanaf 40,95

Vanaf 40,95
Selecteer eerst alle opties

Bescherm je eikenhouten bartafel

Om je eikenhouten bartafel zo goed mogelijk te beschermen, wil je een extra beschermlaag op je bartafel aanbrengen. Er zijn verschillende middelen waarmee je de tafel kunt behandelen. Een van de middelen die je kunt gebruiken, is Osmo TopOil. Dit is een meubelolie die specifiek is gemaakt om bescherming te bieden aan onder meer jouw hoge bartafel van hout. Osmo TopOil is gemaakt van olie en was. Er worden uitsluitend plantaardige olies gebruikt, waardoor het onschadelijk is voor mens en dier.

Wat kun je allemaal met Osmo TopOil?
Wat nu als je je bartafel bijvoorbeeld een wat donkerdere of juist lichtere kleur wilt geven? Ook dan is Osmo TopOil de juiste keuze voor jou. Naast het feit dat je kunt kiezen voor een transparante optie, kun je ook kiezen voor een Osmo TopOil in kleur. Zo kun je je eikenhouten bartafel makkelijk en snel net wat donkerder of lichter maken. Dit terwijl je er tegelijkertijd ook nog eens voor zorgt dat je bartafel nog beter beschermd wordt tegen gemorste wijn of andere ongein.

Hoe behandel je je houten bartafel?

Het behandelen van je houten bartafel is relatief eenvoudig. Wel wil je waarschijnlijk eerst nog even een aantal dingen afplakken. Zeker als je bijvoorbeeld een houten bartafel hebt met stalen poten, kan het slim zijn om de poten af te plakken. Daarnaast wil je misschien ook nog even wat oneffenheden weghalen. Indien dat het geval is, kun je het hout eerst nog opschuren. Als je dit hebt gedaan en je een nat doekje over het houten blad van je bartafel hebt gehaald, ben je bijna klaar om te beginnen. Het kan wijs zijn om de vloer nog af te dekken met oude kranten of ander oud papier, maar daarna kun je echt aan de slag met de Osmo TopOil. Belangrijk is om de olie eerst twee minuten te roeren, zodat de olie en de was met elkaar gemengd worden. Daarna wordt het tijd om de olie aan te brengen. Hiervoor kun je vaak het best een kwastje of een roller gebruiken. Ook kan het de moeite waard zijn om meerdere lagen op je bartafel aan te brengen.

Osmo TopOil is voedselveilig
Osmo TopOil is voedselveilig en dat is een prettige gedachte als je er je tafel mee behandelt! Zeker gezien het feit dat je wel eens wat van je eikenhouten bartafel zult gaan eten of drinken. Verder is het product gebaseerd op plantaardige oliën en wassen, waardoor je je geen moment zorgen hoeft te maken over jouw gezondheid of over het milieu. De olie beschermt tegen vocht en vuil en is zeker na opdrogen voor niets of niemand meer schadelijk. Ook als je een houten bartafel in je tuin hebt staan en deze wilt behandelen, hoef je je dus geen zorgen te maken over de vogels of de planten in je tuin. Deze zullen er geen enkel moment last van hebben.

Behandel je bartafel dus vooral

Het is een kleine moeite om je houten bartafel te behandelen, maar het kan je uiteindelijk wel veel geld schelen. Als je goed zorgt voor je eikenhouten bartafel, dan zal deze namelijk veel minder snel aan vervanging toe zijn. Aangezien een houten bartafel aan de prijzige kant kan zijn, is het dus zeker geen slecht idee om deze na aanschaf goed te behandelen. Overweeg dus zeker om je hoge bartafel van hout eens van een beschermlaag te voorzien.

Houten bartafel onderhouden

Met het onderhouden van een houten bartafel zorg je ervoor dat de bartafel in goede staat blijft. Het blad af en toe schoonmaken en reinigen met de Osmo Spray-Cleaner zorgt ervoor dat het hout wordt gevoed en niet uitdroogt. De Cleaner bevat zepen op basis van oliën, dit is goed voor het hout maar ook voor de behandeling. Heeft de bartafel last van lichte slijtage plekken? Geen probleem, met de Vloeibare Onderhoudswas poets je deze plekken zo weer weg en ziet de bartafel er weer uit als nieuw.

Heb jij vragen over het behandelen van je houten bartafel of over een van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe een houten bartafel behandelen?

Osmo TopOil Thumbnail

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...