Woontrends | Lichte houtsoorten banner

Woontrends 2021 | Lichte houtsoorten

Lichte houtsoorten zijn ‘booming’ en niet meer weg te denken uit het Nederlandse interieur. Bijna in alle huishoudens zijn wel lichte houten meubels en -vloeren te vinden. Vaak zijn de lichte meubelen gecombineerd met zwarte industriële delen zoals de poten en randen.

Lichte houtsoorten

De lichte houtsoorten zorgen voor een rustgevende sfeer, dit brengt ontspanning in huis. Deze lichte kleuren komen vooral uit de Scandinavische woonstijl. Populaire lichte houtsoorten zijn: eiken, beuken, vuren en berken. Het fijne van deze houtsoorten is dat ze makkelijk te behandelen zijn. Omdat het lichte houtsoorten zijn, kunnen deze met elke kleur naar wens behandeld worden. Ook bestaan er producten om het lichte houtsoorten, licht van kleur te houden. Perfect voor de nieuwe woontrends van 2021!

Onbehandelde uitstraling

Wanneer houtsoorten met een kleurloze variant behandeld worden, kleuren deze altijd donkerder, alsof het hout nat gemaakt is. Ook zal hout dat met een kleurloos product is behandeld naar verloop van tijd gaan vergelen. Om lichte houtsoorten ook licht van kleur te houden en deze niet te laten vergelen, kan de Hardwaxolie Effect Natural 3041 gebruikt worden. Dit product creëert een onbehandeld effect op lichte houtsoorten. Daarbij biedt het bescherming tegen drinken (zoals rode wijn en koffie), is het slijtvast en vuilafstotend. Ook is het product makkelijk aan te brengen, helemaal met onze handige tips en tricks. Bekijk ook even de video hieronder, daarin wordt uitgelegd hoe de Hardwaxolie aangebracht kan worden.

Wil je een industriele look aan het hout meegeven? Behandel dan bijvoorbeeld de houten tafelpoten of met de Zwart Dekkende Decorwas 3169.

Kleurtrends 2021

Om in de sfeer van een rustig en natuurlijk interieur te blijven, worden er kleuren gebruikt die hier goed bij passen. Denk hierbij aan groene en blauwe kleuren, lichte grijstinten, bruinkleuren en witachtige kleuren. Deze kleuren passen uitstekend bij de lichte houtsoorten.

Rustig? Nee, ook opvallen

Omdat er veel rustige kleurtinten worden gebruikt in huis, betekent dit niet dat er geen opvallend item gebruikt mag worden. Dit kan met een grote groene plant, of met een mooi paarse amethist steen, of denk aan opvallende kussentjes voor de bank of een groot canvas schilderij van de prachtige natuur.

Kleuren testen

Naast de onbehandelde uitstraling zijn er natuurlijk ook vele andere kleuren behandeling voor het hout. Denk bijvoorbeeld aan een grey wash effect voor vloeren of een dekkend wit voor een tafelblad. Om de keuze iets makkelijker te maken hebben bieden wij testverpakkingen aan. Hiermee kan een klein stukje getest worden op het hout. En krijg je een duidelijk beeld van de uitstraling en kleur.

Producten uit deze blog

Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Osmo Hardwax-Olie Effect

Vanaf 20,95

Vanaf 20,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Sachet Testverpakking Sample

 1,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Decorwas Transparant alle inhoudsmaten

Osmo Decorwas Creativ

Vanaf 22,95

Vanaf 22,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Sachet Testverpakking Sample

 1,95
Selecteer eerst alle opties

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...