Schutting Beits zwart

Zwarte beits Zwarte beits voor buiten

Zwarte Beits

Osmo Landhuisverf

Osmo Landhuisverf RAL 9005 Gitzwart

Vanaf 51,95
Selecteer eerst alle opties

Is jouw tuin onlangs voorzien van nieuw hout dat je graag van een zwarte kleur voorziet? Of wil je bestaand hout verfraaien of beter beschermen? Dan is het verstandig om een zwarte beits aan te brengen. Hout heeft van zichzelf een lange levensduur, maar door de dagelijkse blootstelling aan weer, wind en zon kan het snel vergrijzen of uitdrogen. Om ervoor te zorgen dat het hout een mooie diepzwarte kleuring krijgt én zo lang mogelijk meegaat, raden we je aan een zwarte buitenbeits aan te brengen. De Landhuisverf van Osmo, bestaande uit een unieke combinatie van olie en Hardwax, beschermt buitenhout optimaal tegen vocht, vuil en beschadiging. De olie geeft het hout een stijlvolle uitstraling terwijl de hardwax in de bovenste vezels van het hout uithardt en optimale bescherming biedt. Dit product geeft de bescherming van beits en tegelijkertijd de dekking van verf.

Op deze pagina behandelen we zwarte buitenbeits. Ben je toch op zoek naar een zwarte binnenbeits? Lees dan over onze zwarte beits voor binnen.

Voordelen van de Zwarte Beits

  • Optimale dekking
  • Langdurige bescherming
  • Hoog rendement
  • Natuurlijke bestandsdelen

Wat is buitenbeits?

Voor het verfraaien en beschermen van buitenhout bestaan er verschillende opties. Eén van de populairste producten is een buitenbeits. Een beits beschermt het hout van binnenuit en werkt vochtregulerend. Er bestaat een onderscheid tussen een transparante en een dekkende beits. Een transparante buitenbeits bevat meestal weinig tot geen kleurpigmenten. Een dekkende beits brengt pigmenten aan die het hout een andere kleur geven en tegelijkertijd beschermen tegen verkleuring. Hoe donkerder de beits, des te meer pigment en dus bescherming tegen de zon. Wanneer je bijvoorbeeld een zwarte buitenbeits aanbrengt zal het hout door de zwarte pigmenten langdurig beschermd worden tegen beschadiging door UV-straling.

Ben je op zoek naar een kleurloze of transparante buitenbeits? Bekijk dan onze pagina over transparante buitenbeits.

Waarom kiezen voor zwarte buitenbeits

Allereerst dien je voor een zwarte beits te kiezen omdat je de uiteindelijke uitstraling hiervan mooi vindt. Een buitenbeits geeft hout een diepzwarte kleuring maar bedenkt daarbij – in tegenstelling tot een verf of lak – de houtnerf niet. Twijfel je hoe een zwarte buitenbeits op jouw schutting eruit komt te zien? Dan zou je eerst een testje kunnen maken op het hout om te bepalen of de uitstraling past bij je verwachtingen.

Niet enkel geeft zwarte beits hout een moderne en rustieke uitstraling, ook beschermt het hout – door het hoge pigmentpercentage – optimaal tegen vergrijzing door de zon. Daarnaast trekt de afwerking in het hout waar het uithardt in de bovenste vezels van de plank. Daardoor wordt er een vocht- en vuilafstotend oppervlak gecreëerd dat niet bladdert en ook nog eens makkelijk te onderhouden is. Wanneer je het hout regelmatig reinigt en onderhoud kan de behandeling jarenlang meegaan.

Producten voor het zwart beitsen van hout

Osmo Blokkwast alle afmetingen

Osmo Blokkwast

Vanaf 51,95  39,95

Vanaf 51,95  39,95
Selecteer eerst alle opties
Osmo Kwasten

Osmo Kwast

Vanaf 4,95

Vanaf 4,95
Selecteer eerst alle opties

Beits of verf?

Voor een dekkende kleuring op buitenhout worden vaak twee opties overwogen: verf of beits. Hoewel beide product een soortgelijke uitstraling kunnen realiseren, zijn ze echter toch zeer verschillend. Waar een beits – zoals al eerder uitgelegd – in het hout trekt en van binnenuit bescherming biedt, wordt er met verf een beschermlaag aangebracht op het hout wat het oppervlak afsluit. Door de kleurende filmlaag kan vocht en vuil niet in het hout trekken. Ook verf is in staat om hout jarenlang tegen vocht, vuil en beschadiging te beschermen, echter is verf een stuk minder onderhoudsvriendelijk dan hout. Zo is het bijvoorbeeld moeilijker om een verflaag plaatselijk bij te werken zonder dat daarbij kleurverschil ontstaat. Ook kan de verflaag door het krimpen en uitzetten van het hout gaan bladderen. Voor een zo langdurig beschermd en onderhoudsvriendelijk oppervlak is het daarom raadzaam om voor een beits te kiezen.

Waarop kun je zwarte beits gebruiken?

De Zwarte Beits van Osmo, beter bekend als landhuisverf, is op vrijwel alle oppervlakken te gebruiken. Doordat onze buitenafwerkingen bestaan uit een unieke formule, die zeer dun is van substantie, kan de zwarte beits zelfs op zeer harde houtsoorten worden toegepast. Ben je van plan de zwarte beits op hardhout aan te brengen? Zorg er dan voor dat het hout eerst even kan verweren. Hiervoor dien je het hout gemiddeld zes weken buiten in weer en wind te acclimatiseren. Het acclimatiseren zorgt ervoor dat de houtvezels open gaan staan en makkelijker de afwerking kunnen absorberen. Zo kan de zwarte beits dieper in het hout trekken en zal deze het hout langer beschermen.

Is het hout door het verweren (deels) vergrijst? Zorg er dan voor dat je het hout eerst ontgrijsd met de Osmo Power-Gel Houtontgrijzer. De Power-Gel trekt vuil en vergrijzing uit het hout en brengt de natuurlijke kleur terug. Breng de zwarte beits liever niet over vergrijsde oppervlakken aan. Hierdoor sluit je het vuil op waardoor het hout van binnenuit kan gaan rotten.

Hoe kan je hout zwart beitsen?

Wil jij zwarte beits aanbrengen? Maak dan voordat je de zwarte beits aanbrengt op het totale oppervlak eerst een test op een stukje van het hout. Zo kun je testen of de beits voldoende hecht aan het hout en of de uitstraling past bij je verwachtingen. Is de test geslaagd? Dan kun je ons stappenplan gebruiken om het totale oppervlak te behandelen.

  1. Roer de zwarte beits goed door. Zo zorg je ervoor dat de bestandsdelen en de pigmenten in het product goed worden gemengd.
  2. Breng de eerste laag van de Zwarte Beits aan met een (blok)kwast of vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Zorg dat je met dunne lagen werkt.
  3. Zorg ervoor dat je eventuele fouten binnen 15 minuten na het aanbrengen van de laag verwijdert. Denk bijvoorbeeld aan aanzetstrepen of haren van een kwast.
  4. Laat de eerste laag 10 tot 12 uur drogen voordat je de tweede laag aanbrengt. Bij hogere of lagere temperaturen dan 23 graden en een hogere luchtvochtigheid dan 50% kan het drogen langer duren. Zorg te allen tijde voor een goede ventilatie. Tijdens slecht weer en regen kan de zwarte beits niet worden aangebracht.
  5. Breng een tweede laag Zwarte Beits aan. Breng deze op dezelfde wijze aan als de eerste laag.
  6. Laat ook de tweede laag drogen; zie punt 4.

Vraag & antwoord

Voor een optimaal beschermd oppervlak raden we je aan om twee lagen van de zwarte beits aan te brengen. Breng niet meer dan twee lagen aan. Dit zou kunnen zorgen voor onthechting.

hout een oude lak- of verflaag of is het hout erg beschadigd, dan raden we je aan om het hout eerst te schuren. Zo begin je met een optimaal oppervlak waaraan de zwarte beits goed kan hechten.

De levensduur van buitenafwerkingen zijn sterk afhankelijk van de weersinvloeden, de gebruiksfrequentie en de mate van onderhoud. Een afwerking op een veel belopen terras dat in de zon staan en vaak nat wordt gaat logischerwijs minder lang mee dan op een verticale schutting in de schaduw. Middels regelmatige reiniging en onderhoud kan de levensduur van de behandeling aanzienlijk worden verlengd. Doorgaans hanteren wij voor buitenbehandeling een gemiddelde levensduur van 3 tot 6 jaar.

Om de zwarte beits te kunnen laten drogen dient het minimaal 10 graden Celsius te zijn met een luchtvochtigheid van ongeveer 50%. Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid kan het zijn dat de droging langer duurt.

Direct contact?

Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook!

Advies nodig?

Heb je nog niet het antwoord gevonden wat je zocht? Of heb je hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor jouw oppervlak? Wij geven je gratis advies! Stuur ons jouw vraag en foto’s van het oppervlak via e-mail, Whatsapp of Live-chat. Wij zullen ons best doen om je zo goed mogelijk te helpen.

Toegevoegd aan je winkelwagen

Denk je ook aan...