Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Kleurvoorbeelden op:

voc-vrij

Behoudt de natuurlijke kleur

Houdt lichte houtsoorten licht

veilig-voor-mens-dier-en-plant

Veilig voor mens, dier en plant

Geschikt voor kinderspeelgoed volgens DIN EN 71.3

bescherming

Beschermt nagenoeg onzichtbaar

Bestand tegen koffie, water en wijn

Voordelen Hardwax-Olie Effect Natural 3041

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 30m2 behandelen
  • Beschermt nagenoeg onzichtbaar, onbehandeld effect
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Beschermt tegen vocht en vuil

Beschrijving

Hardwax-Olie 3041

De Osmo Hardwax-Olie Effect Natural 3041 zorgt op lichte houtsoorten, zoals eiken en vuren voor een onbehandelde uitstraling. Wanneer hout geschuurd is heeft het vaak een lichtere kleur dan wanneer het behandeld is. Om deze lichte kleur te behouden is de Osmo Hardwax-Olie 3041 ontwikkeld. Het product bevat een klein aandeel witpigment in het product. Dit zorgt ervoor dat wanneer het hout behandeld is met de Effect Natural het niet donkerder van kleur wordt. Kijk in het kopje documenten of uw houtsoort ook geschikt is om te behandelen met de Hardwax-Olie Effect Natural 3041. Op donkere ondergronden en houtsoorten kan de Hardwax-Olie Natural een witte waas creëren. Daarom is dit product uitsluitend geschikt voor lichte houtsoorten.

Na het aanbrengen van één zeer dunne laag Hardwax-Olie 3041 adviseren wij om de tweede laag af te werken met de Osmo Hardwax-Olie Original Kleurloos. Wanneer in de toekomst de kleurloze laag gaat slijten zal de kleurlaag behouden blijven. Het kan dan met een kleurloos onderhoudsproduct makkelijk bijgewerkt worden zonder dat er kleurverschil ontstaat.

Het behandelen van de twee lagen (eerste laag 3041, tweede laag Hardwax-Olie Original) zorgt voor een complete behandeling en bescherming van het oppervlak, waarbij lichte houtsoorten ook licht van kleur blijven. De behandeling beschermt nagenoeg onzichtbaar en is ademend en gezond voor het hout. Bovendien is het speeksel en zweet bestendig en resistent tegen koffie, wijn en cola. Bij het aanbrengen van twee lagen 3041 wordt het oppervlak lichter/ witter dan een onbehandelde uitstraling.

Let op: het is erg belangrijk dat alle delen van het hout geraakt worden met de Osmo 3041. Door het wit pigment in het product kan het soms lastig zijn om te zien of al het hout wordt geraakt met de Hardwax-Olie Effect Natural. Wanneer dit niet gebeurt ontstaat er bij de tweede laag kleurverschil. Delen die niet goed zijn geraakt zullen donkerder gaan kleuren. Om te voorkomen dat niet alle delen worden geraakt is het zeer aan te raden om de 3041 goed uit te rollen en na te rollen. Tip: kijk tegen het licht in of alle delen van het hout zijn geraakt met de eerste laag.

Effect Natural

De Hardwaxolie Effect Natural is het ideale product om eiken vloeren mee te behandelen. Het zorgt voor een mooie en rustige uitstraling, omdat het lichte hout ook licht van kleur blijft. Na behandeling heeft u jaren plezier van het behandelde hout. Een voordeel van de Hardwax-Olie is dat het na behandeling beschermd is tegen vocht, waardoor het niet erg is als er een keer een glas drinken valt op het hout. Ook is het makkelijk plaatselijk bij te werken. En is het na droging veilig voor mens, dier en plant.

Onderhoud Hardwax-Olie Natural 3041

Na de behandeling met de Osmo Hardwax-Olie Natural is het van belang dat de vloer ook onderhouden wordt. Dit zal zorgen voor langer plezier van de houten vloer. De Wisch-Fix is het middel om de houten vloer mee te dweilen en te reinigen. Het product bevat een klein aandeel was, dit zorgt er voor dat de vloer gevoed blijft. Het is aan te raden dit wekelijks tot tweewekelijks te gebruiken. Na verloop van tijd kan het gebeuren dat looppaden en veelgebruikte stukken op het oppervlak gaan slijten. Dan is de Vloeibare Onderhoudswas- en reinigingsmiddel is ideaal om te gebruiken. Het product is geschikt voor het verfrissen van slijtageplekken. Lees hier stap voor stap hoe een houten vloer onderhouden kan worden.

Beschikbaar in de maten: 0,125L – 0,75L – 2,5L
1L is circa voldoende voor 30 m2 bij één laag.

Osmo Tips & Tricks. Bekijk het filmpje over het voorkomen van aanzetten, dit zorgt voor een egaal resultaat op het hout.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

Let op: Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Hardwax-Olie moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Hardwax-Olie Effect zeer dun aanbrengen met een roller of vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Zorg ervoor dat het product goed uitgerold is, anders krijgt het oppervlak last van aanzetstrepen. Let op dat alle delen van het hout geraakt zijn met het product.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 24 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede afwerklaag dun aanbrengen met de Hardwax-Olie Original Kleurloos. Breng deze laag ook aan met de Osmo Microvezelroller of Vloerborstel.

6. Droging tweede laag in ca. 8-12 uur; zie punt 4.

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag 3041 poetsend aanbrengen met een witte pad of pluisvrije doek op het nieuwe of geschuurde hout. Doe dit met de houtnerf mee.

3. Binnen 20 minuten de Hardwax-Olie Natural droogpoetsen met de fleece pad of pluisvrije doek. Doe dit ook met de houtnerf mee. Dit zorgt voor een egale uitstraling en dat er niet te veel product wordt aangebracht.

4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

5. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

6. Tweede en derde afwerklaag dun aanbrengen met de Hardwax-Olie Original Kleurloos. Breng deze laag aan met de Osmo Microvezelroller of Vloerborstel.

7. Droging van de Hardwax-Olie Original Kleurloos bedraagt ongeveer 8-10 uur.

Als u het oppervlak gaat poetsen dient u nog twee lagen van de Hardwax-Olie Original kleurloos aan te brengen voor de bescherming van het hout. Met het poetsen van één laag Hardwax-Olie Natural 3041 wordt er minder wit pigment aangebracht en wordt het hout dus minder licht gekleurd.

Dit product creëert een natuurlijke look, een “onbehandeld effect”. Het zorgt ervoor dat lichte houtsoorten zoals eiken, vuren, grenen en beuken licht van kleur blijven. Op donkere houtsoorten en ondergronden kan dit product zorgen voor een witte waas.

De 3041 droogt zijdemat op. Wilt u het liever mat hebben? Dan kunt u de Hardwax-Olie 3062 mat als tweede laag aanbrengen.

Voordat u de Hardwax-Olie gaat aanbrengen is het van belang dat het hout kaal geschuurd of onbehandeld is. Verwijder al het stof met een droge doek.

Om het hout kaal te schuren dient u de vloer te schuren met 3 verschillende korrelgroottes. Eerst met korrel 40, dan 80 en eindig met korrel 120.

Gaat u alleen renoveren, dan is het opschuren met korrel 120 voldoende. Breng dan maximaal 1 laag aan op het hout.

Op onbehandeld of kaal geschuurd hout zijn twee lagen aanbevolen. Eerst één laag van de Hardwax-Olie Effect Natural en als tweede laag de Osmo Hardwax-Olie Kleurloos. Met deze producten zorgt u voor de beste bescherming van het oppervlak.

Wij adviseren dit omdat deze twee producten samen een onbehandeld effect creëren. In de toekomst zal het oppervlak dan slijten in de kleurloze laag, waardoor het makkelijk is bij te werken met een kleurloos product zonder dat er kleurverschillen ontstaan. Wanneer er twee lagen van de Natural 3041 worden aangebracht wordt het oppervlak nog wat lichter.

Nee, omdat de eerste laag met de 3041 is behandeld creëren deze producten samen juist een onbehandeld effect en blijft het hout licht van kleur.

Nee, als u een derde laag gaat aanbrengen is er een grote kans dat deze laag niet zal hechten.

Dit kan met de Osmo Roller of een Osmo kwast. Een kwast is handig voor de hoekjes en de randjes van het oppervlak. De roller is handig voor de grote stukken. Breng het product zeer dun aan op het hout en rol deze goed uit, dit voorkomt aanzetstrepen. U kunt het filmpje bekijken op deze pagina, hierin wordt precies uitgelegd hoe het kan worden aangebracht. Lees bij de gebruiksaanwijzing de precieze stappen voor het aanbrengen van dit product.

Ook kunt u het product poetsen, dit zorgt ervoor dat er minder product wordt aangebracht en daarmee dus minder wit pigment. 20 Minuten na het poetsen van de Hardwax-Olie Natural dient deze drooggepoetst te worden. Dit zorgt ervoor dat overtollig product wordt verwijderd. Doe dit altijd met de plank en nerf mee.

Het product heeft een rendement van 30m2 per liter. Met de handige verbruiksmeter kunt u uitrekenen hoeveel Hardwax-Olie u nodig heeft.

In de lengte van de plank, met de houtnerf mee. Dun aanbrengen en rol de Osmo goed uit.

ca. 24 uur, bij ongeveer 20℃ en 50% rel. luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Het product moet op een natuurlijkwijze drogen. Voor een goede ventilatie daarom ten alle tijde worden gezorgd, zorg er dus voor dat na de behandeling de ramen en deuren worden opengezet.

Het kan worden aangebracht op houten vloeren, meubels, aanrechtbladen, werkbladen en trappen. Eigenlijk op al het hout voor binnen.

Een oppervlak dat is behandeld met Hardwax-Olie moet ook worden onderhouden. Het kan worden schoongemaakt met de Osmo Wisch-Fix, dit middel bevat een klein aandeel was, dit zorgt er ook voor dat de vloer niet uitdroogt. De Vloeibare Onderhoudswas kan worden gebruikt voor slijtage plekken op veel belopen delen. Met deze producten houdt u langer plezier van het behandelde hout.

Als het om een olieproduct gaat, kan dit meestal wel. Er kan maximaal één laag worden aangebracht, een tweede laag heeft kans op onthechting. Dit moet altijd eerst getest worden. Als het oppervlak nu is behandeld met een lak of was, dient het oppervlak eerst kaal geschuurd te worden voordat het behandeld kan worden met Hardwax-Olie.

Echter is dit niet ons advies. Als u Osmo over een ander merk wilt aanbrengen is het verstandig om dit met een kleurloos product van de Hardwax-Olie of Onderhoudsolie.

Elke houtsoort en elk oppervlak neemt Osmo weer anders op en met een test heeft u een duidelijk voorbeeld over hoe het hout gaat reageren op het product. Ook ziet u meteen of het product het gewenste resultaat levert. Van alle basisbehandelingen zijn testverpakkingen beschikbaar

Nadat het product is aangebracht en volgens de aangeschreven tijd is opgedroogd, kan er worden gekeken of de Osmo goed heeft gehecht. Dit kan gecheckt worden door: eerst een paar druppels water op het oppervlak te laten vallen. Liggen deze druppels na een paar uur nog op het oppervlak? Dan is het goed beschermd. De tweede check voert u uit met uw nagel. Krab stevig met uw nagel over het oppervlak? Mits er geen Osmo loslaat van het oppervlak is het product goed gehecht.

Dit product is speciaal ontwikkeld voor zachte houtsoorten zoals: eiken, grenen en beuken. Heeft u hout van een tropische hardhoutsoort dan is de Blanke Was het juiste product.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van Osmo moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

Wanneer het oppervlak is opgedroogd kunnen fouten ook plaatselijk hersteld worden. Tape de desbetreffende plank af en schuur deze met korrel 120. Poets daarna een nieuwe laag Hardwax-Olie 3041 op het hout. Poets na 20 minuten het overtollige product weg met de houtnerf mee.

Ja, bij plaatselijke krassen of slijtage plekken kunt u de desbetreffende plank aftapen en schuren met korrel 120. Kijk dan of de plank egaal is. Als dat is kunt u een nieuwe laag Hardwax-Olie Original aanbrengen.
Het kan zijn dat er ook wat 3041 wordt weggeschuurd. Breng dan nog een laagje 3041 aan met een pluisvrije doek en poets dan 20 minuten het overtollig product weg met de houtnerf mee. De toplaag kan dan met de Hardwax-Olie Original behandeld worden.

Wanneer de plank grover geschuurd moet worden kunt u dat doen met eerst korrel 40 dan 80 en eindigen met korrel 120. Daarna kunt u eerst een laag Hardwax-Olie Effect Natural 3041 aanbrengen en als tweede laag de Hardwax-Olie Original.

Ja al deze ondergronden kunnen worden behandeld met de Hardwax-Olie.

Dat kan met de Osmo Kwastenreiniger. Stop de Kwastenreiniger in een klein bakje of cupje. Laat de kwast een paar uur weken en spoel vervolgens de gereedschappen uit met water. Droog daarna de gereedschappen en bewaar ze op een droge plek.

Het schoonmaken van kwasten en andere aanbreng gereedschappen met terpentine is ook een mogelijkheid. Stop de terpentine in een klein bakje en laat de kwasten een paar uur weken. Spoel de kwasten vervolgens af en droog de kwasten af met een schone doek.

Net behandelde oppervlakken zijn toegankelijk zodra de Hardwax-Olie ca. 24 uur heeft gedroogd. Meubels met poten, waardoor de lucht eronder kan circuleren, kunnen ook na ca. 24 uur worden teruggeplaatst. Voorwerpen waar de lucht niet onder kan circuleren, zoals vloerkleden, dienen 2 weken niet op de vloer te worden geplaatst, de Hardwax-Olie moet eerst volledig uitgehard zijn.

Het verbruik is sterk afhankelijk van de staat van het hout Verbruik 30m2 per liter
Let op dit is sterk afhankelijk van ventilatie en dikte Droogtijd ca. 24 uur
Kan het product kant en klaar gebruikt worden of dient het verdunt te worden Gebruiksklaar Ja
Is het product na gebruik recyclebaar Recyclebaar Ja, na droging
Prijs per m2, uitgaande van 2,5 liter Prijs per m2 €1,87
Waar kan dit product toegepast worden Gebruikslocatie Binnenshuis
Volgens EU regelgeving gecertificeerd Certificering Volgens DIN EN 71.3; geschikt voor kinderspeelgoed
MSDS Veiligheidsblad
Geschiktheid per houtsoort
Productinformatieblad
Osmo Hardwax-Olie Effect Thumbnail

Hardwax-Olie Effect Aanbrengen

Onbehandeld effect - Vloer video poster

Vloer behandelen

Osmo video voorkom aanzetten

Voorkom aanzetten

Wat anderen vinden van Tweedekans – Osmo Hardwax-Olie Natural 3041

Osmo Hardwax-Olie Effect alle inhoudsmaten

Tweedekans – Osmo Hardwax-Olie Natural 3041

Vanaf 17,81
Selecteer eerst alle opties